fbpx
Home Thema'sVerlies Zien wij elkaar terug in de hemel?

Zien wij elkaar terug in de hemel?

door Daniëlle Heerens

Vaak lees je dat men denkt elkaar in de hemel te zullen weerzien en herkennen. Kan dat wel? Ik meen dat de Heer Jezus gezegd heeft dat het niet zo zal zijn?

Over Christus staat in 1 Johannes 3: ‘Maar wij weten dat, als Hij geopenbaard zal worden, wij Hem gelijk zullen zijn; want wij zullen Hem zien zoals Hij is.’ (HSV) Hoe dat zal zijn? Om daarachter te komen, zei iemand, heb je wel een eeuwigheid nodig.

Soms lijkt het of mensen meer hopen geliefden terug te zien dan dat ze verlangen de Heer te zien. De dood is dan de poort naar geliefden, die verlost zijn van zonden en ziekte: in de hemel leef je verder met bijvoorbeeld vader van 84, moeder (jong gestorven) van 36 en een tweede moeder van 76…

Zeker als je kortgeleden iemand verloor, kan het verlangen sterk zijn diegene terug te zien. We kregen in het leven een liefdesband met anderen en kunnen ons een leven zonder hen niet meer voorstellen. Doen zulke banden – geschenken van God – er straks niet meer toe? Dat kunnen we ons nauwelijks indenken.

De Bijbel zegt hierover weinig. Uit Matteüs 22:24-28 blijkt dat de sociale verbanden van nu er straks niet meer zijn. Het afscheid van een geliefde is radicaal. Wij hebben geen taal voor het eeuwige leven, dat zo totaal anders zal zijn dan ons huidige leven. Als ik de Bijbel goed begrijp, zullen we anderen niet zozeer herkennen als wel voor het eerst werkelijk kennen in wat ze door Christus mogen zijn voor God.  We nemen de draad van het aardse leven niet op, want die brak af, voorgoed.

Maar we zullen anderen zien zoals God hen bedoelde. Ook de mens die als baby stierf. De heerlijkheid van wat dan te zien is, is groter dan alle aardse banden. Wat ‘nu’ is, komt nooit weer, maar het zal eindeloos goed zijn. Je zult er niets of niemand missen!

Tekst: © Elisabethbode (Zegert de Graaf)

Lees ook:

De Elisabethbode is een magazine dat ingaat op actuele geloofs- en levensvragen van mensen van vandaag. Het biedt op persoonlijke manier bemoediging en steun vanuit het christelijk geloof. Dat gebeurt in een gevarieerde mix met verhalen van mensen over hoe zij het geloof vertalen naar hun dagelijks leven, met informatieve achtergrondartikelen en reportages over relevante thema’s, een pastorale vragenrubriek, herkenbare columns en gedichten. Er is ook volop plaats voor schitterende natuurfotografie, kunst, humor, psychologie en duurzaam leven. Het magazine richt zich op iedereen vanaf 50 jaar. Bent u nog geen abonnee? Bekijk dan onze abonnementen en word lid!

Reageren

* Door dit formulier te gebruiken, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved