fbpx
Home Thema'sBemoediging Dit wil God ons leren

Dit wil God ons leren

door Daniëlle Heerens

Hij heeft immers zelf gezegd: ‘Nooit zal ik u afvallen, nooit zal ik u verlaten,’ zodat we vol vertrouwen kunnen zeggen: ‘De Heer is mijn helper, ik heb niets te vrezen.’
Hebreeën 13:5-6

Een aantal jaar geleden, toen onze zoon, Ned, naar een nieuwe school ging, ontmoette hij daar een paar jongens uit de stad die zichzelf nogal stoer vonden. Ned had het nooit eerder hoeven opnemen tegen jongens van de straat, die zichzelf goed hadden leren verdedigen en bijna dagelijks getuige waren van vechtpartijen. Het duurde niet lang voor deze stadsjongens hem begonnen te pesten.

Een andere jongen, die vriendschap gesloten had met Ned, besefte dat onze zoon zijn schooltijd alleen zonder kleerscheuren zou doorkomen als hij leerde om zichzelf te verdedigen. Deze jongen leerde Ned de basisbeginselen van karate en nog wat andere vechtsporten, en na veel oefenen, probeerde Ned zijn nieuwe vaardigheden uit op een van de jongens die hem dwarszat. Het pesten hield op.

God wil ons leren hoe we onszelf kunnen verdedigen tegen de zonde. Satan, de ultieme pestkop, valt ons aan op onze zwakste punten en wil niets liever dan ons verslaan, zodat we niet langer effectief zijn in onze dienst aan God.

In de Bijbel voorziet God ons van de nodige geestelijke ‘training’ die ons vanbinnen sterker maakt, ongeveer zoals lichamelijke inspanning en discipline ons fysiek sterker maken. Maar net als met fitness of vechtsport moeten we blijven oefenen. We moeten consequent zijn in het lezen van de Schrift en ons eraan toewijden Gods Woord toe te passen in de situaties en omstandigheden van elke dag. God heeft niet beloofd dat Hij ons voor problemen zou behoeden, maar wél dat Hij ons te midden van problemen zou beschermen.

Niets overkomt ons zonder dat God het toelaat. Als er moeilijkheden op ons pad komen, mogen we er zeker van zijn dat ze tot doel hebben om ons op te bouwen, om ons tot sterkere, effectievere getuigen te maken – zodat God ons kan gebruiken om het op te nemen tegen de grootste pestkop uit de geschiedenis, de duivel. Onthoud dit: God zal je nooit afvallen of verlaten!

Tekst: © Eeuwige hoop (Billy Graham)

Deze overdenking komt uit het dagboek Eeuwige hoop, dat is geschreven door de geliefde auteur, evangelist en predikant Billy Graham. Het is een dagboek met diepgang – het resultaat van een lang leven met God. Onderwerpen die worden behandeld zijn onder andere: als kracht in tijden van lijden, familie, wijsheid, hoop, Gods hand in ons leven.

Reageren

* Door dit formulier te gebruiken, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved