fbpx
Home Thema'sBemoediging Wees niet bang

Wees niet bang

'Ik zal er zijn'

door Danielle Feddes
wees niet bang

Wees niet bang is een gedicht van Tineke Tuinder. Je vindt het terug in haar dagboek ‘Ga met God en Hij zal met je zijn.’ In dit boek vind je korte overdenkingen en gedichten. Lees bij dit gedicht het gedeelte uit Exodus 3:11-15 uit de Bijbel.

 

WEES NIET BANG

Wees niet bang, zegt God, de Vader

voor de dag die komen gaat

ook al lijkt het of de wereld

om je heen is dolgedraaid

dwars door alle zorg en pijn

wees niet bang: Ik zal er zijn!

 

Wees niet bang, zegt God, de Zoon

voor het duister in je hart

want voor jou gaf Ik mijn leven.

Ik vind jou de moeite waard

voel je je ook nog zo klein

wees niet bang: Ik zal er zijn!

 

Wees niet bang, zegt God, de Trooster

ook al voel je je alleen

stuiten telkens weer je tranen

op een hart van koude steen

dwars door ’t dichtste mistgordijn

wees niet bang: Ik zal er zijn!

 

Tekst: Tineke Tuinder (uit: Ga met God en Hij zal met je zijn)

Beeld: Pexels, pixabay

 

Wil je meer inspirerende en geloofsopbouwende artikelen, gedichten, columns en interviews lezen? Neem dan nu een abonnement op Elisabeth Magazine en ontvang de Elisabeth elke veertien dagen bij jou thuis! Volg ons ook op Facebook.

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved