fbpx
Home Interview Van het stadion naar de kerk

Van het stadion naar de kerk

De wonderlijke bekering van Lex

door Danielle Feddes
Lex de Jong kwam tot bekering

Lex kwam na een auto-ongeluk tot bekering

Lex de Jong groeit op met de kerk en het geloof, maar laat dit op zijn 14e helemaal los. Door spanningen thuis zoekt hij zijn vertier bij Feyenoord en de bijbehorende vriendengroep. Ze zetten geregeld de boel op stelten en lokken vechtpartijen uit. Maar na een ernstig auto-ongeluk komt Lex tot bekering.

Ik kreeg een tweede kans, die gun ik iedereen

,,God greep me bij mijn kraag, ik kreeg een tweede kans. Bij Hem voelde ik een liefde en bescherming die ik mijn hele leven al zocht. Dat gevoel van liefde en veiligheid is nooit meer weggegaan. Ook als ik weleens twijfel of Gods liefde wel voor mij is… Hij kijkt voorbij die voetbaljongen van toen.”

God kijkt voorbij die voetbaljongen van toen

Lex zou nu het liefst iedereen die hij tegenkomt willen vertellen over Jezus. Aan iedereen die het maar horen wil, vertelt hij dat het geloof in Jezus je leven verandert.

Lees het hele verhaal in Elisabeth magazine No2-2023 over de wonderlijke bekering van Lex en hoe hij zich nu inzet voor de kerk.

Tekst: Mirjam de Stigter

Beeld: Elisabeth Ismail

In de Elisabeth lees je elke veertien dagen nieuwe interviews, columns, achtergrondverhalen, bijbelstudies en gedichten. Begin het jaar goed en neem vandaag nog een abonnement. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief! Bekijk hier een voorbeeld van een nieuwsbrief. En volg je ons al op Facebook?

 

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved