fbpx
Home Thema'sGeloven Zij Lacht Gebedenboek, 100 gebeden voor elk moment.

Zij Lacht Gebedenboek, 100 gebeden voor elk moment.

Elisabeth recenseert

door Danielle Feddes
Zij Lacht gebedenboek

In Elisabeth recenseert lezen én beoordelen lezers nieuwe titels. Ditmaal: Zij Lacht Gebedenboek, 100 gebeden voor elk moment. Een toepasselijk boek in deze Week van Gebed!

Over Zij Lacht Gebedenboek:

In het Zij Lacht gebedenboek staan prachtige, uitgeschreven gebeden die raken. De onderwerpen van de gebeden zijn heel uiteenlopend, van een mooi ochtend- en avondgebed tot gebeden met specifieke thema’s als onrust, overgave, verdriet, perfectionisme en het leven van alledag.

Boektitel:

Zij Lacht Gebedenboek, 100 gebeden voor elk moment

Auteur:

Liza Kruit de Jonge samen met 9 andere vrouwen: Carola, Alina, Charlotte, Irene, Yael, Tirza, Sanne, Marijke en Marije.

Uitgever:

Sestra, Jongbloed Media

Prijs:

€ 14,99

Recensent:

Daniëlle Feddes-Vis

Eerste indruk/vormgeving:

Een prachtig klein en mooi vormgegeven boekje van een formaat dat je in je tas kunt meenemen, om elk moment bij je te hebben.

Verhaallijn:

100 Gebeden die je op elk moment van de dag kunt gebruiken. Achterin staat een zoeklijst met thema’s waarvoor je kunt bidden, bijvoorbeeld: Blijdschap, Hoop, Houvast, Verdriet, Rust.

Mooi is elke keer de verschillende aanhef: ‘Trouwe God, Heilige God, Vader in de hemel, Lieve Heere Jezus, Liefdevolle Vader, Trouwe Jezus, God van alle eeuwen…’

Onderaan elk gebed staan Schriftgedeeltes. Het is dus gelijk een mooi Bijbels dagboekje: Bijbellezen en bidden ineen!

Een fragment uit het boek:

  1. Heer, God van redding, Ik roep het uit naar U! Ik voel mij zo somber. Het is alsof ik terecht ben gekomen in een diepe afgrond en ik weet niet hoe ik er weer uit moet komen. Het is donker om mij heen, waar bent U Heer? Het kost mij moeite om de dag door te komen. Het leven is zwaar en ik voel mij alleen. Angst- en schuldgevoelens houden mij gevangen. Terneergeslagen dreig ik alle hoop te verliezen. Wilt U mij optillen Heer? Ik strek mijn armen uit naar U! Wilt U licht brengen in mijn duisternis? Ik klamp mij vast aan Uw beloften: U bent de God van redding en de God van licht! Ik roep het uit naar U: red mij en laat Uw licht over mij schijnen. Amen.

  2. Vader, Dank U wel voor het leven. Dank U wel dat U mij heeft gemaakt en mij niet alleen leven heeft gegeven, maar ook nieuw leven. Dank U voor alles wat ik van U heb gekregen en voor hoe U mij heeft gemaakt met al mijn eigenschappen en talenten. Ik wil U vragen om een verlangen naar meer. Ik bid dat ik méér op U zal lijken. Ik bid dat U mij de moed geeft om te werken aan mijn zwakke plekken en mijn scherpe randjes. Help mij om steeds meer te lijken op Uw Zoon Jezus. Help mij om te groeien in de vrucht van Uw Geest. Wilt U, door Uw Heilige Geest, laten zien waarin ik mag groeien? Heilige Geest, wilt U tot mij spreken? Ik ben stil en luister naar U. Amen.

Leesbaarheid:

Helder geschreven, mooi verwoorde gevoelens, met zowel ups als downs, waarin je je als lezer zo makkelijk herkent.

Een voorbeeld van een tekstgedeelte: ‘Goede God, U zegt dat ik al mijn zorgen op U kan werpen, omdat U voor mij zorgt, maar het liefst houd ik alles stevig in handen. Mijn hoofd draait overuren van alle zorgen die ik heb…’

Nog één (ik kan het niet laten): ‘Lieve Vader in de hemel, Dank u wel dat U mij ziet en kent. Uw ontferming over mij is groot. U noemt mij Uw geliefde dochter. U heeft het beste met mij voor en bent geduldig met mij. Vader, dank U wel dat U mij aanmoedigt om te worden zoals U mij bedoeld heeft. U verlangt ernaar dat onze relatie steeds sterker wordt…’

Dit is mijn verwachting van het boek:

Ik verwachtte een boekje met mooie gebeden als hulpmiddel voor mijn gebedsleven.

Maakt dit boek die verwachting waar? Waarom wel of niet?

Ja, absoluut. Dit zijn praktische, korte en prachtige gebeden die je helpen om je uit te spreken naar God. ‘Voor de vrouw die haar knieën slijt en voor de vrouw die geen woorden heeft’, staat er voorin. Voor jou dus (en mij)!

Dit valt me op aan het boek:

Het is lekker klein en de gebeden zijn kort maar krachtig. De gebeden ademen troost, kracht en afhankelijkheid van God uit.

Dit spreekt me aan in het boek:

Dat het een hulpmiddel is voor als je zelf even geen woorden kunt vinden om tegen God te zeggen. Ook mooi: het is geschreven door 10 verschillende vrouwen.

Dit spreekt me minder aan:

Typeer het boek in 3 woorden:

Afhankelijkheid, troost, kracht

Dit wil ik verder nog kwijt:

100 Dagen, dat is zo’n beetje een kwartaal. Dit boekje is geschikt voor alle seizoenen van je leven: winter, voorjaar, zomer en herfst. Ik heb me dan ook voorgenomen om elk seizoen opnieuw te beginnen met dit gebedenboekje.

https://www.jongbloedmedia.nl/product/zij-lacht-gebedenboek/

Lees ook: Een gebed voor elke dag

Lees meer boekrecensies en word lid van Elisabeth Leest, onze online boekenclub. Neem ook eens een kijkje op Royal Jongbloed. Daar staan nog meer mooie en interessante boeken. En ontvang je onze nieuwsbrief al? Hierin houden we je op de hoogte van nieuwe recensies en artikelen uit Elisabeth Magazine.

Wil je voortaan 2x per maand zelf ons prachtige magazine ontvangen? Neem dan nu een abonnement op Elisabeth Magazine. Of vraag eerst een proefabonnement aan.

 

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved