fbpx
Home Thema'sGeloven Een gebed voor elke dag

Een gebed voor elke dag

Elisabeth recenseert

door Danielle Feddes
Een gebed voor elke dag

In Elisabeth recenseert lezen én beoordelen lezers nieuwe titels. Ditmaal: Een gebed voor elke dag van J.H. Gunning J.Hz.

Over Een gebed voor elke dag

Een gebed voor elke dag is een herziene uitgave van ‘Een bede voor elke dag’, waarvan 28 drukken verschenen. Meer dan tachtig jaar geleden, in 1935, verscheen hiervan de eerste druk. Voor de geïnteresseerde lezer hebben wij het oorspronkelijke voorwoord achter in deze heruitgave opgenomen. Al vele jaren is dit kleine boekje voor velen een dagelijkse metgezel in de stille tijd en bij het gebed tot God.

Boektitel

“Een gebed voor elke dag”

Auteur

J.H. Gunning J.Hz.

Rev. J.H. Jowett M.A. Oorspronkelijke titel “Yet another day”, uit 1905.

Uitgever

Groen

Prijs

€ 9,99

Onze recensent

Elisabeth Versluis uit Rotterdam

Verhaallijn

Een kort gebed voor elke dag van het jaar.

Fragment uit het boek

Mijn Vader, laat vandaag alles in mij nieuw mogen
worden. Maak oude plichten voor mij nieuw. Maak
mijn liefde nieuw. Maak mijn geloof nieuw. Schenk
mij het verlangen naar een nieuwe hemel en een
nieuwe aarde.
< 2 >
Eeuwige Vader, ik neem mijn toevlucht tot Uw
genade. Laat mij niet zonder bescherming in
deze wereld zijn. Laat mij voelen dat rondom mij
een vurige muur is. In Uw hoede ben ik veilig en
getroost.
< 3 >
Barmhartige Vader, laat mij in heilige eerbied
voor Uw aangezicht wandelen. Laat mij overal Uw
tegenwoordigheid voelen. Laat mij in alle dingen Uw
voorzienige liefde erkennen. Wees met mij, waar ik
ook heenga.

Leesbaarheid

Deze uitgave uit 2022 is in eigentijds Nederlands herschreven.

Dit is mijn verwachting van het boek

Een boek met gebeden voor elke dag van het jaar.

Maakt dit boek die verwachting waar? Waarom wel of niet?

Volledig waar gemaakt: een kort gebed voor alle dagen van het jaar, alle door dezelfde schrijver geschreven, waardoor de inhoud op elkaar is afgestemd en de stijl herkenbaar is.

Dit valt me op aan het boek

Verfijnde uitgave door de zeer fraaie pentekeningen op elke maandpagina.

Uit: Een gebed voor elke dag

Dit spreekt me aan in het boek

Het was een aangename verrassing dat deze uitgave oorspronkelijk in 1905 is uitgegeven. Het idee dat vele mensen dit bundeltje al meer dan een eeuw in verscheidene landen en verschillende vertalingen lezen, maakt het voor mij tot een extra waardig kleinood.

Dit spreekt me minder aan

Ik werd op slag nieuwsgierig naar de Engelse uitgave toen ik las dat deze uitgave uit 2016 gemoderniseerd is. De brontekst had er van mij bij voorkeur bij mogen staan. Zowel de brontekst als de schrijver hadden meer aandacht in de toelichting mogen krijgen.

Opmerkelijk is dat cover en titelpagina de naam van de schrijver moeten missen: Rev. J.H. Jowett M.A.

Typeer het boek in een paar woorden

Stil bij de Heer

Dit wil ik verder nog kwijt

Er is warme aandacht gegeven aan de uitvoering van deze uitgave.

Frisse bladspiegel, mooi lettertype en de pentekeningen maken het geheel tot een boekje dat je elke dag even wilt oppakken.

https://www.jongbloedmedia.nl/product/een-gebed-voor-elke-dag-3/

Lees meer boekrecensies en word lid van Elisabeth Leest, onze online boekenclub. Neem ook eens een kijkje op Royal Jongbloed. Daar staan nog meer mooie en interessante boeken. En ontvang je onze nieuwsbrief al? Hierin houden we je op de hoogte van nieuwe recensies en artikelen uit Elisabeth Magazine.

Wil je voortaan 2x per maand zelf ons prachtige magazine ontvangen? Neem dan nu een abonnement op Elisabeth Magazine. Of vraag eerst een proefabonnement aan.

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved