fbpx
Home Agenda Troosten en verstoren

Troosten en verstoren

Tentoonstelling van Jedi Noordegraaf in Dominicanenklooster Zwolle

door Danielle Feddes
Jedi Noordegraaf illustratie

Troosten en verstoren is het thema van de expositie van illustrator Jedi Noordegraaf van zaterdag 1 april tot en met zaterdag 29 april in het Dominicanenklooster in Zwolle. De toegang is gratis.

Illustrator en muzikant Jedi Noordegraaf raakte in de ban van de eeuwenoude poëzie van de Psalmen en verbeeldde deze in illustraties. Hij groeide niet op met de Psalmen, maar ontdekte ze in de kloosterretraites die hij jaarlijks onderneemt.

‘Ik merk dat deze vorm mij een stuk rust in mijn leven geeft, waaruit ik kan leven en werken.’

Hij begon de beelden die hij bij de Psalmen kreeg te tekenen en ontdekte hoe ze een spiegel kunnen zijn voor de menselijke ziel. Hij spreekt graag over ‘Visio Divina’: vanuit de stilte kijken naar een afbeelding en door te reflecteren, te antwoorden en te rusten misschien iets te zien wat boven je eigen individuele ervaring uitstijgt.

Op deze manier is hij een groot project aangevangen: Visio Divina bij álle 150 Psalmen. De werken zijn te koop via deze link. In het Dominicanenklooster zal een tiental werken tentoongesteld worden gedurende de maand april.

Er is een muzieklijst die je kunt beluisteren tijdens je bezoek. Op deze pagina vind je die, net als het boekje met daarin toelichtingen bij alle werken en de psalmteksten.

Jedi Noordegraaf (1976, Den Haag) is illustrator. Hij studeerde in 2004 af als architect (genomineerd voor de Roos Geesinkprijs) aan de Artez Academie van Bouwkunst in Arnhem. Hij werkte daarna als architect, vormgever, muzikant en illustrator. In 2009 richtte hij Studio Vandaar op. Jedi Noordegraaf is ook illustrator voor Elisabeth Magazine.

Za 1 apr – za 29 apr | di-za, 13.30-16.30 u | Dominicanenklooster | gratis toegang

Tekst en Beeld: Jedi Noordegraaf

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved