fbpx
Home Column Kerst, dat is… geloven en vertrouwen

Kerst, dat is… geloven en vertrouwen

door Caroline de Vente
Kerst 2021

De Elisabeth is voor heel veel mensen geen onbekende. Vaak vertellen zij ons: ‘Ik heb het als kind nog rondgebracht.’ Of ze vragen: ‘Is dat niet de Elisabethbode van vroeger?’ Of: ‘Dat ligt toch altijd met Kerst en Pasen in de kerk?’ Dan leggen wij graag uit dat de Elisabeth niet alleen rond deze feestdagen, maar iedere twee weken, 23 keer per jaar, verschijnt en dat je er als particuliere lezer een jaarabonnement op kunt nemen.

Weg in het leven

We vertellen ook dat Elisabeth een magazine is met verhalen van mensen die hun weg in dit leven zoeken samen met God. Die voor het eerst of opnieuw geraakt zijn door het evangelie van Jezus en Hem in hun leven willen volgen. Met alles wat ze tegenkomen op hun levenspad: de angst voor het onbekende, ziek worden, piekeren, maar ook: loslaten, opnieuw wortelen, een andere weg inslaan, ouder worden, met spijt terugkijken of juist vol levenslust verdergaan. Ik noem maar even een heel stel thema’s waarover het gaat in het nieuwe jaar 2022. Ik kijk er nu al naar uit, en u en jij hopelijk ook!

Sinds kort kunnen we nog iets nieuws vermelden over de Elisabeth, want we hebben nu een thema-abonnement, speciaal bedoeld voor gebruik in kerken en gespreksgroepen. Daarbij gaat het naast ons kerst-, paas- en pinksternummer om nog vijf andere themanummers, over bijvoorbeeld ‘Luisteren’, ‘Hoopvol leven’ of ‘Afscheid nemen’.
Deze nummers zijn geschikt voor bespreking in gespreksgroepen. Ze lenen zich ook om medegelovigen te bemoedigen, of juist iemand buiten de kerk vertrouwd te maken met het evangelie. En voor dat laatste is natuurlijk ook dit kerstnummer bedoeld.

Waar gaat het om met Kerst?

Want waar gaat het om met Kerst? Veel mensen hebben er geen idee meer van. Nou ja, ze kennen uiteraard de stal en het kindje in de kribbe. Maar wie is Jezus nou echt en wat heeft Hij te maken met het hier en nu? Geloven, wat houdt dat in? En vertrouwen, wat betekent dat?

In het extra dikke kerstnummer schrijven we op allerlei manieren over de betekenis van Jezus. Zodat jij het ook weer verder kunt vertellen: Behalve zijn kribbe was er ook dat kruis. Daar rekende Hij af met het kwaad en de dood. Voor ieder van ons allen maakte Hij als Verlosser de weg vrij om naar God te gaan.
Jezus is geboren, de Vredevorst!

Dit voorwoord komt uit het extra dikke kerstmagazine (2021, editie 23). Wil je de Elisabeth uitdelen tijdens de feestdagen? Bestel de kersteditie

Tekst: © Elisabeth (Thea Westerbeek)

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved