Home Bestel nu de Elisabeth kersteditie 2020

Bestel nu de Elisabeth kersteditie 2020

door tooske.duijnhouwer
Een leuke attentie voor uw gemeenteleden of als evangelisatiemiddel

Thema: Waar is God?

Bekijk hier meer informatie over opdruk en prijzen

 

Over de kersteditie:

Dwight van de Vijver: ‘Sta nooit direct klaar met je oordeel, maar ga in gesprek’

Dwight van de Vijver is gezegend met een opvallend positieve levensinstelling. En dat is maar goed ook, want hij heeft als voormalige Utrechtse wijkagent veel gezien en meegemaakt. Met hart en ziel zet hij zich nog steeds in voor een veilige samenleving met gelijke kansen. Hij werkte ook mee aan EO-programma’s over slavernij en racisme. Dwight heeft ontdekt welke mooie dingen er gebeuren als je echt contact maakt met mensen en naar hun verhalen luistert. In Elisabeth zegt hij over ons thema: “God is even aanwezig als altijd. In goede tijden is het makkelijk om vertrouwen te hebben in God. In moeilijke tijden is het voor mij des te belangrijker om te vertrouwen op God.”

Henk Helmantel: ‘Die ets van Rembrandt: zo midden in het leven’

Als het gaat om de vraag ‘Waar is God?’, dan weet de beroemde kunstenaar Henk Helmantel het zeker: “Hij is overal. Dat bedoel ik niet oppervlakkig of als een agent die iemand bespiedt. God manifesteert zich in het dagelijkse leven dat gevoed wordt door de Bron: de Vader, Zoon en Heilige Geest. Hij is de bagage waaruit je leeft, die je meeneemt op reis.” Samen met andere christelijke kunstenaars vertelt hij in Elisabeth wat zíjn favoriete kerstkunstwerk is: De aanbidding der herders, een ets van Rembrandt uit ca. 1654. “Zo menselijk, zo midden in het leven, de betrokkenheid van de herders op het Kind, de reactie van Jozef en Maria… wij worden het tafereel ingetrokken!”

 

Het jaar van…
… de dominee zonder kerkgangers, de presentator zonder publiek, de buschauffeur zonder reizigers, de leerkracht zonder fysieke klas, de restauranteigenaar zonder gasten: ze hebben allemaal een bewogen (corona)jaar achter de rug. Net zoals de arts, verpleger en mantelzorger: ‘We zijn door een diep dal gegaan.’

De Elisabeth is een prachtig magazine dat al 90 jaar bestaat! Met portretten en levensverhalen van bekende en minder bekende personen, met informatieve achtergrondartikelen, inspirerende meditaties, Spys & Drank met lekkere recepten, de rubriek Taaie Teksten waarin moeilijke bijbelteksten helder worden uitgelegd, de E-pastor die antwoord geeft op vragen van lezers en de Groenrubriek met duurzame tips. Daarnaast leest u bemoedigende en vaak humoristische columns van ds. Hans van Ark, weerman Reinier van den Berg, Leger des Heils-medewerker Luc Tanja en journalist Petra Butler.

Wat u nog méér kunt verwachten in de kersteditie van de Elisabeth:

• Reinier Sonneveld stelt vragen aan een wel heel bijzonder persoon…
• Een ontroerend kerstverhaal van Douwe Janssen
• Mooie natuurbeelden van Teun Veldman
• Kerstmeditatie: hoe wordt de geboorte van Jezus in het Oude Testament beloofd?
• En verder: kerstgedichten, boekentips, speciale brieven en columns.

>> Bekijk hier de staffelprijzen van de kersteditie 2020

Uw persoonlijke kerstgroet achter op de kersteditie!

Op de achterkant van de kersteditie is ruimte om uw eigen boodschap te laten plaatsen.
Denk bijvoorbeeld aan een kerstgroet vanuit uw eigen gemeente of vereniging.
Bekijk hier een voorbeeld.

Voorwaarden:
– Uw tekst heeft een maximale lengte van 130 woorden
– U bestelt minimaal 100 exemplaren
– U bestelt vóór 6 november 2020

Kosten:
Per bestelling € 70,- + € 0,11 per editie.
Wilt u binnen uw bestelling meerdere opdrukken?
Dan kost dit € 15,- per extra opdruk.
Prijzen zijn excl. 9% BTW

Elisabeth kersteditie