fbpx
Home Agenda HipHelpt samen leven

HipHelpt samen leven

Gratis cursus tegen eenzaamheid

door Danielle Feddes
een vrijwillige coach begeleidt een deelnemer bij de cursus HipHelpt

Deze week is het de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Meer dan een kwart van de Nederlanders voelt zich ‘enigszins’ eenzaam. HipHelpt lanceert daarom de gratis cursus Samen leven. Voor iedereen die op zoek is naar meer verbinding met anderen of met zichzelf.

HipHelpt is een vrijwilligersorganisatie die mensen die geen beroep kunnen doen op hun eigen netwerk helpt bij alledaagse vragen. De cursus HipHelpt samen leven kan in 8 tot 20 weken gratis worden gevolgd. Dit kan gewoon thuis en op eigen tempo. Elke deelnemer wordt begeleid door een vrijwillige coach van HipHelpt. Samen stemmen zij de cursus af op de persoonlijke vragen van de deelnemer. Het gaat bijvoorbeeld over: ‘wie ben ik’, ‘vriendschap’, ‘mijn gedachten’ en ‘zingeving’. Doel kan zijn om meer plezier te krijgen in contact met mensen of je minder eenzaam te voelen.

HipHelpt samen leven start op vier locaties

Vier Nederlandse gemeenten hebben de primeur en gaan aan de slag met HipHelpt samen leven: Waddinxveen, Leiden, Dordrecht en Nijkerk. De vrijwillige coaches volgen een e-learning waarbij ze onder andere oefenen met echt luisteren en echte aandacht geven. Daarna worden de vrijwilligers en deelnemers aan elkaar gekoppeld en doorlopen zij samen de cursus. De verwachting is dat medio 2023 alle locaties van HipHelpt deze cursus kunnen aanbieden.

Over HipHelpt

HipHelpt brengt vrijwilligers in contact met mensen die hulp nodig hebben bij alledaagse vragen. Denk aan hulp bij kleine klusjes in en om het huis, bezoek aan het ziekenhuis of hulp bij administratie. De vrijwilligers van HipHelpt kunnen ook voor langere contact bieden aan mensen die hier behoefte aan hebben. Als hulpbieder kies je welke hulp je wilt bieden en hoe vaak. Hulpvragen komen regelmatig via maatschappelijke organisaties, maar mensen kunnen ook zelf bij HipHelpt aankloppen.

Meer weten over HipHelpt samen leven? Kijk op de website: www.hiphelpt.nl/samenleven

Wil je ook Elisabeth Magazine ontvangen? Dat kan al voor 2,75 euro per maand. Neem een abonnement of lees meer antwoorden op geloofsvragen op onze website.

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved