fbpx
Home Agenda Gave Trainingsdag op 1 april in Veenendaal

Gave Trainingsdag op 1 april in Veenendaal

Thema: ‘Welke verbinding maak jij?’

door Danielle Feddes
Gave Trainingsdag

Stichting Gave organiseert op zaterdag 1 april in Veenendaal de Gave Trainingsdag met als thema: ‘Welke verbinding maak jij? Met een boeiend programma voor iedere christen die betrokken is bij vluchtelingen, of hierin geïnteresseerd is. Een dag vol inspiratie en praktische ideeën.

Vluchtelingen voelen zich vaak ontworteld en niet gezien. Nu de asielopvang overvol is, moeten ze vaak meerdere keren verhuizen naar tijdelijke opvangplekken. Als christenen zich met vluchtelingen verbinden, ontstaat er echter hoop. Maar hoe maak je verbinding en waar moet je rekening mee houden als je in contact bent met vluchtelingen?

Op de trainingsdag krijg je relevante tips en word je bemoedigd om te groeien in verbinding met vluchtelingen. De trainingsdag is voor iedereen die contact heeft met vluchtelingen in het asielzoekerscentrum of een reguliere woning in de wijk. Het programma is ook geschikt voor bezoekers die zich willen oriënteren of contact met vluchtelingen iets voor hen is.

In verbinding met moslims

Gave-directeur Jan Pieter Mostert en de Syrische evangelist Samer Younan houden inspirerende toespraken. Verder zijn er leerzame seminars over o.a.: ‘Vriendschap en cultuurverschillen’, ‘In verbinding met moslims’ en ‘Hoop geven bij trauma’s. Nieuw dit jaar is het Verdiepingsplein. Op dit plein staan vakspecialisten van Gave voor je klaar om jouw specifieke vraag te beantwoorden. Bijvoorbeeld over contact met Oekraïners, organiseren van vrouwenactiviteiten, of over juridische zaken.

In de pauze is er een informatiemarkt en zijn er volop mogelijkheden voor ontmoeting. Gave zorgt voor een lunch en een multiculturele borrel.

Boekpresentatie: De vreemdeling in ons midden

Tijdens de dag wordt het nieuwe boek van Gave gepresenteerd: ‘De vreemdeling in ons midden, een bijbelse ontdekkingstocht’. Medewerker Lianne van der Zee doet hierin verslag van haar onderzoek naar vluchtelingen in de Bijbel en biedt praktische lijnen naar vandaag.

Informatie en aanmelding

Locatie: Ichthus College, Vondellaan 4, 3906 EA Veenendaal

Tijd: 10.30-16.15 uur

Kosten: 15 euro. Dit is inclusief een lunch en een multiculturele borrel.

Aanmelding: gave.nl/trainingsdag5

Over Stichting Gave

Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Gave verlangt ernaar dat de vluchteling die naar ons land komt, wordt gezien en geliefd. Stichting Gave maakt kerken en christenen bewust van de roeping om vluchtelingen een thuis te bieden en helpt christenen om vluchtelingen in Jezus’ naam te zien en lief te hebben.

Kijk voor meer informatie op www.gave.nl.

Ken je Elisabeth Magazine al?Onze Paas- en Pinkstereditie is nu verkrijgbaar. Deel Elisabeth uit in je buurt of aan vrienden.

Elisabeth Magazine verschijnt twee keer per maand met verrassende thema’s en onderwerpen. We gaan in op actuele geloofs- en levensvragen aan de hand van interviews, columns, gedichten, recensies en overdenkingen. Probeer de Elisabeth 6 keer op proef of sluit een abonnement af, en ontvang 23 keer per jaar ons prachtige magazine.

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved