fbpx
Home Agenda Passion Paasevent Harderwijk

Passion Paasevent Harderwijk

Wandel- en zangtheater door Harderwijk

door Danielle Feddes
Passion Paasevent Harderwijk

Beleef het leven en sterven van Jezus tijdens het Passion Paasevent

Op 31 maart & 1 april wordt in Harderwijk het Passion Paasevent opgevoerd. Het Kerstevent Belevingstheater, het Meer van Galilea en Passion Harderwijk hebben de  handen ineengeslagen, met als resultaat een prachtig wandel- en zangtheater door  Harderwijk.

Door middel van theater, zang en dans wordt het verhaal verteld van Jezus’ sterven, en  worden de bezoekers meegenomen in een reis door de tijd.

Pasen heel dichtbij

Drie organisaties met elk hun eigen ervaring en expertise, maar met hetzelfde doel: het  leven van Jezus tot leven laten komen door middel van theater en zang.

Het samenvoegen van al deze krachten zorgt voor een prachtig wandel- en zangtheater,  waarin het verhaal achter Pasen heel dichtbij wordt gebracht.

Wat is het Passion Paasevent? 

Het weekend vóór Pasen kunnen bezoekers in de mooie binnenstad van Harderwijk kennismaken met de laatste dagen van het leven van die ene Persoon waar het tijdens Pasen  allemaal om draait.

Ernest van Loon: ”Jezus is de hoofdpersoon in het paasverhaal. Dit event laat zien waaróm  Hij op aarde kwam”.

Door theater, muziek en zang worden bezoekers onderdeel van de gebeurtenissen rond  Pasen.

De reis begint bij het dorp Beth Tikvah. Hier is het een enorme drukte, het Pesachfeest staat  voor de deur. Naast de herberg, de bakker, de smid en andere inwoners van het dorp zullen  ook Jezus’ discipelen daar zijn.

Pesachmaaltijd

Vanuit de gezellige drukte uit het dorp worden bezoekers meegenomen naar de  pesachmaaltijd en daarvandaan start het indrukwekkende verhaal van Jezus en Zijn tocht  naar het kruis.

Jeroen de Rooij: “Vanuit Passion Harderwijk willen we graag het Paasverhaal opvoeren met  de mooiste popsongs. Een live zang- en muziek spektakel met band en een groot koor.

Een live zang- en muziekspektakel met band en een groot koor

Het  verhaal rondom de Passion en de emoties die we allemaal kennen in ons leven worden hierversterkt. Als onderdeel van het Passion Paasevent haken we aan vanaf het laatste  avondmaal. Daarna pakken we het verlichte kruis op voor een stille wandeling naar het  volgende onderdeel.”

Binnenstad van Harderwijk

Het Passion Paasevent wordt in de binnenstad van Harderwijk opgevoerd. Het  wandeltheater is voor iedere leeftijdsgroep een beleving, en is ook zeer geschikt voor  gezinnen met jonge kinderen.

Het evenement is gratis te bezoeken, maar heeft wel een maximum aan aantal bezoekers  per theaterwandeling. Wil je zeker zijn van een plekje? Dan kan je een toegangsticket  reserveren. Hier is een klein bedrag aan reserveringskosten aan verbonden.

Op de website www.passionpaasevent.nl vind je meer informatie en kan je je aanmelden  voor een nieuwsbrief of als vrijwilliger.

Ken je Elisabeth Magazine al? Deel ook in de feestvreugde en deel Elisabeth uit met Pasen en Pinksteren.

Elisabeth Magazine verschijnt 23x per jaar. We gaan in op actuele geloofs- en levensvragen door middel van boeiende interviews, sprankelende columns, achtergrondartikelen en bijbelstudies. Verder vind je in de Elisabeth prachtige natuurfoto’s, boek- en filmrecensies, recepten en leuke uitjes. Neem een (proef)abonnement en laat je verrassen! Of verras een ander en doe een abonnement of 6 proefnummers cadeau.

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved