fbpx
Home Thema'sGeloven ‘Elisabeth is interessant voor íedere christen’

‘Elisabeth is interessant voor íedere christen’

De lezer aan het woord

door Danielle Feddes
Elisabeth is interessant voor iedere christen

Wat vinden onze lezers eigenlijk van de Elisabeth? Jenny Corvers (64) uit Sliedrecht vindt de Elisabeth interessant voor iedere christen. Ze is niet alleen een trouwe lezeres, maar ze leeft en denkt ook met Elisabeth mee. Bijvoorbeeld door iemand een abonnement te geven. Want een blad kan alleen maar bestaan als het betaalde lezers heeft. Ook geeft Jenny de Elisabeth door aan iemand die het minder breed heeft dan zijzelf.

Even voorstellen:

Kun je iets over jezelf vertellen? Jenny: ,,Ik ben geboren in Dordrecht en groeide samen met mijn zus op. Mijn vader was machinist op een baggerschip en doordeweeks van huis. Ik had een goede relatie met mijn ouders. In 1977 trouwde ik met Bert Corvers. Wij kregen drie jongens, die inmiddels het huis uit zijn. Bert was werkzaam als postbode en werkte vervolgens bij de salarisadministratie van de PTT, maar is 22 jaar geleden om gezondheidsredenen afgekeurd. We zijn nu alweer 25 jaar lid van een evangelische gemeente.”

Hoe lang lees je de Elisabeth al?

,,Ik denk zo’n jaar of vijfentwintig.”

Het blad is in de loop van de tijd veranderd. Wat vind je daarvan?

,,Prima, ikzelf en de tijd zijn ook veranderd, maar de Bijbel verandert nooit. Ik vind het sterk van Elisabeth dat het aandacht heeft voor de veranderingen om ons heen en in onze gezinnen. Ik denk aan het artikel over de drie generaties. Het doet wel pijn om te lezen dat jongere generaties steeds minder met kerk en geloof hebben.”

Wat lees je graag?

,,Veel vaste rubrieken. Knap vind ik dat de E-pastor vaak liefdevol op de hem of haar toegeschoven vragen reageert.”

Wat is het onderscheidende van Elisabeth?

,,Veel bladen zijn gericht op hun specifieke (politieke) achterban of eigen kerkgenootschap. Dat is dit blad niet. De Elisabeth is interessant voor iedere christen. De artikelen gaan over mensen, zoals ik en vele anderen. Ook vind ik het leuk dat elke uitgave haar eigen thema heeft.”

Wat zou er anders kunnen?

,,Als ik het blad lees onder een lamp, schittert het papier. En ik heb me weleens afgevraagd waarom mijn post pas na enige tijd in de postrubriek werd geplaatst. Nu weet ik dat dit komt omdat ver van te voren aan dit tijdschrift wordt gewerkt.”

Wat zou je tegen andere lezers willen zeggen?

,,Ik wens de lezers Gods onmisbare, troostvolle nabijheid en zijn zegen toe.”

Tekst: Douwe Janssen

Beeld: Anna Kanifatova, pexels (NB de vrouw op de foto is niet Jenny).

Wil je ook graag de Elisabeth zelf ontvangen of doorgeven aan iemand anders? Kies dan hier jouw abonnement.

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved