fbpx
Home Thema'sBemoediging Uitslag lezersonderzoek

Uitslag lezersonderzoek

Elisabeth goed gewaardeerd door lezers

door Danielle Feddes
Lezersonderzoek Elisabeth

In mijn redactioneel van Elisabeth 8 noemde ik het al even: we hebben een lezersonderzoek gehouden. En ik zeg het maar meteen: daar werden wij als redactie heel blij van!

Alleen al van het aantal respondenten: meer dan 645 lezers hebben de moeite genomen om op internet de vragenlijst in te vullen. Dat is een buitengewoon hoge respons. De digibeten onder ons die aan het onderzoek mee wilden doen, lieten zich ook niet onbetuigd: zij belden gewoon op om te vertellen wat ze van Elisabeth vonden of schreven een brief.

Een groot percentage is nog maar kort abonnee

Driekwart van de respondenten leest het blad al meer dan 25 jaar. We hebben dus een heel trouw lezerspubliek. Wat ons verraste, is dat een groot percentage nog maar kort abonnee is, hoogstens vijf jaar. Onze pogingen om nieuwe lezers voor Elisabeth te winnen hebben dus resultaat!

Elisabeth krijgt een 8+

Het blad krijgt een 8+. Wat wordt het meest gewaardeerd? Vooral drie dingen: dat Elisabeth heel gevarieerd is, dat het goed aansluit bij het gewone leven en vooral dat de inhoud het geloof opbouwt. Het woord bemoediging wordt vaak genoemd.

De Elisabeth: gevarieerd, sluit goed aan bij het gewone leven, geloofsopbouwend

Ook de vormgeving krijgt een hoog cijfer: 8,4. De verschijningsfrequentie (23x per jaar) wordt positief beoordeeld. En dat geldt ook voor het volume; sommigen vinden dat het blad wel wat dikker mag.

Top 5 rubrieken

Welke rubrieken worden het meest gewaardeerd? Laat ik een top 5 geven. Bovenaan staan de gedichten. Als nummer 2 wordt het levensverhaal genoemd. Op 3 staan de columns van Hans, Reinier, Petra en anderen. Nummer 4 is de E-pastor. En tot mijn grote blijdschap wordt het voorwoord genoemd als vijfde.

Dat geeft mij de vrijmoedigheid het volgende aan u en jou voor te leggen. Het merendeel van onze lezers blijkt 60 jaar of ouder te zijn. Dat betekent dat wij voor het voortbestaan van Elisabeth lezers moeten aantrekken die jonger zijn. 98,2 procent van de respondenten zegt het blad bij anderen te zullen aanbevelen.

Help mee nieuwe lezers te werven

Ons verzoek als redactie: doe dat alsjeblieft! Vraag iemand (betalend) abonnee te worden of geef een jaarabonnement cadeau. Want hoe meer lezers er aan de onderkant bij komen, hoe langer Elisabeth kan blijven bestaan. Uit ons deelonderzoek blijkt dat lezers onder de 60 jaar het blad zelfs nog meer waarderen dan de ouderen!

Iedereen bedankt voor het invullen van het lezersonderzoek, voor de loftuitingen, de opbouwende kritiek en de goede suggesties!

Tekst: Thea Westerbeek

Beeld: Andrea Piacquadio, pexels

Ook lid worden? Neem nu een (proef)abonnement of kijk op onze abonneeactie en ontvang de Elisabeth voortaan 2x per maand bij jou thuis! Of nog leuker: maak een ander blij en geef een abonnement op Elisabeth cadeau. Leuk idee voor moederdag!

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved