fbpx
Home Thema'sLeven De verbinding tussen generaties.

De verbinding tussen generaties.

Elisabeth recenseert

door Danielle Feddes
De verbinding tussen generaties

In Elisabeth recenseert lezen én beoordelen lezers nieuwe titels. Ditmaal: De verbinding tussen generaties van Carolyn Ros.

Over ‘De verbinding tussen generaties’:

Het leven is te vergelijken met een estafetteloop waarbij steeds een ‘stokje’ wordt doorgegeven aan de volgende persoon. Het succes van het hele team is afhankelijk van ieders persoonlijke bijdrage. De interactie die ontstaat in het doorgeven en ontvangen van het stokje, is een beeld van hoe de ene generatie waardevolle principes voor het leven doorgeeft aan de volgende. Dit vereist behendigheid, training, uithoudingsvermogen, een duidelijk doel en visie. Hoe werkt een team en hoe gedijen generaties als ze met elkaar verbonden zijn?

Elke generatie heeft iets om door te geven aan de volgende. Carolyn Ros schrijft over haar levensverhaal en laat zien hoe je een goede mentor bent maar ook wat er van je verwacht wordt als mentee. Daarbij haalt ze bijbelse voorbeelden van mentorschap aan.

Auteur:

Carolyn Ros.

Uitgever:

Sestra

Prijs:

€ 16,99

Onze recensent:

Liesbeth Sterkenburg-Spoormaker.

Eerste indruk/vormgeving:

Mooie kaft met een sportieve afbeelding van een estafettestokje dat wordt doorgegeven.

Verhaallijn:

Het boek gaat over de verbinding die wij kunnen zijn voor onze naaste. Dit kunnen familieleden zijn of vrienden maar ook personen die wij ontmoeten in ons leven.

Een fragment uit het boek:

Het is hard nodig dat ‘geestelijke ouders’ met jonge gelovigen gaan optrekken, om ze te bekrachtigen en toe
te rusten in hun groeiproces. Er moet herstel komen tussen de generaties. We leven in een tijd waarin gebroken gezinnen de generaties na hen hebben beroofd van authentieke, veilige en toegewijde relaties. Iedereen heeft het nodig om erkend en gewaardeerd te worden om een gezond zelfbeeld en gevoel van eigenwaarde te kunnen opbouwen. Sturing en een goed voorbeeld helpen iemand groeien in zijn of haar verantwoordelijkheden, prestaties en zelfvertrouwen, in de wetenschap dat iemand gelooft dat zij een succes kunnen zijn. De vraag is: kunnen de generaties wel leren samenwerken? Er rust zo veel zegen op een generatie die de volgende generatie bewust helpt ontdekken wat hun door God gegeven identiteit en doel in het leven is.

Dit proces heeft niks te maken met het opbouwen van een klantenbestand of naamsbekendheid. We hebben compassie en zorg overgedragen aan professionals, terwijl iemand soms alleen maar een schouder nodig
heeft om op te leunen, een kop thee en wat tijd samen, een luisterend oor en hart, iemand die beschikbaar is, een klankbord.

Leesbaarheid:

Het boek leest heel prettig. Mooie grote en duidelijke letters.

Dit is mijn verwachting van het boek:

Mijn verwachting van het boek was om duidelijk een inzicht te krijgen in wat mentorschap nu werkelijk inhoudt. En om handsvatten te krijgen om het te gaan doen, of nog beter te gaan doen.

Maakt dit boek die verwachting waar? Waarom wel of niet?

Dit boek maakt dit zeker waar, met heel veel voorbeelden die zo herkenbaar zijn.

Dit valt me op aan het boek:

Heel goed en met veel liefde geschreven. En met veel ontroerende voorbeelden.

Dit spreekt me aan in het boek:

Het ontroerende voorbeeld op bladzij 123 bijvoorbeeld, dat ze bij een gezin kwam die werkelijk zelf niets hadden. De kinderen kwamen met 2 geroosterde maiskolven aan die ze nog hadden gevonden in het veld. Zij wilde ze eerst niet aannemen, totdat de dominee zei: ‘Heb je nooit in de Bijbel gelezen dat het zaliger is te geven dan te nemen?’

Dit spreekt me minder aan:

Alles in dit boek is zo mooi verwoord dat ik niets iets kon vinden wat mij niet aansprak.

Typeer het boek in 3 woorden:

Liefde – Compassie – Tijd geven.

Dit wil ik verder nog kwijt:

Een zeer verrijkend boek. Met veel plezier gelezen!

 

Lees ook: Van huis uit, Leer van je verleden en ontdek wie je bent.

Elisabeth is hét magazine dat ingaat op actuele geloofs- en levensvragen. Een mix van geloofsopbouwende levensverhalen, reportages, columns, meditatieve en informatieve rubrieken, veel gedichten en prachtige fotografie.

Ben je nieuwsgierig geworden? Vul dit formulier in en ontvang 2 nummers van Elisabeth gratis ter kennismaking. Aanbieding geldig t/m 31 augustus 2023.

Lees meer boekrecensies en word lid van Elisabeth Leest, onze online boekenclub. Neem ook eens een kijkje op Royal Jongbloed. Daar staan nog meer mooie en interessante boeken. En ontvang je onze nieuwsbrief al? Hierin houden we je op de hoogte van nieuwe recensies en artikelen uit Elisabeth Magazine.

Wil je voortaan 2x per maand zelf ons prachtige magazine ontvangen? Neem dan nu een abonnement op Elisabeth Magazine. Of vraag eerst een proefabonnement aan.

 

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved