fbpx
Home Thema'sGeloven Dag in dag uit 2022: “Een dagboek voor alle leeftijden”

Dag in dag uit 2022: “Een dagboek voor alle leeftijden”

Elisabeth Recenseert

door Caroline de Vente
Dag in Dag uit 2022

In ‘Elisabeth recenseert’ lezen én beoordelen lezers nieuwe titels. Ditmaal het dagboek: ‘Dag in dag uit 2022’ van het Leger des Heils in samenwerking met Ark Media.

Over het dagboek Dag in dag uit

Dag in dag uit is al 35 jaar een geliefd dagboek. De 365 toegankelijke overdenkingen zijn geschreven door diverse auteurs uit de breedte van kerkelijk Nederland. Dit dagboek is geschikt voor zowel beginnende bijbellezers als gevorderden.
Uitgegeven in samenwerking met het Leger des Heils.

Even voorstellen: onze recensenten

Sandra: “Ik ben een vrouw van 47 jaar, getrouwd en heb drie katten. Ik werk parttime en ben actief lid van de Doopsgezinde Gemeente, waar ik ook in de diaconie actief ben. Ik lees graag en houd tevens van schrijven en van wandelen in de natuur.”

Anja: ““Ik ben Anja, 34 jaar, woonachtig in Bodegraven met mijn man. We hebben twee lieve konijnen: Beppie en Lenie. Ik werk als Contactclown Zus in de zorg gericht op mensen met een vorm van dementie of beperking. Mijn hobby’s zijn lezen, schilderen en tuinieren en verder ben ik muzikaal. Zo speel ik onder meer dwarsfluit en leer ik mezelf ukelele. Ook hou ik van zingen.”

Wat is je eerste indruk?

Sandra: “Vrolijk en uitdagend.”
Anja: “Mooie uitstraling, met het leven van de rode bes.”

Wat is je verwachting van het boek en maakt het je verwachtingen waar?

Sandra: “Een boek dat mij door de Bijbel kan leiden en daarin de nodige vragen stelt om bij jezelf dingen te overdenken en stil te staan bij je eigen leven. Dit boek maar die verwachting zeker waar. Ik vind het zelf altijd erg moeilijk om de Bijbel te lezen, omdat ik vaak niet weet waar te beginnen. Dit boek biedt mij daarin een leidraad.”

Anja: “Ik ken dit dagboek, wat vaak door ouderen mensen gelezen wordt. Dus als jonger iemand ben ik benieuwd of het mij dan ook inspireert. En dat deed het absoluut. Eigenlijk is het een dagboek voor alle leeftijden. Zelfs voor kinderen staan er begrijpelijke stukjes in maar ook jongeren kunnen zeker aangesproken worden. Het is echt van deze tijd. Ook de onderwerpen die aangehaald worden.”

Wat valt je op aan het boek?

Sandra: “De inhoud van het boek is zeer goed te lezen en duidelijk te begrijpen. Het geeft gelijk al zin om verder te lezen.”

Anja: “Elke 14 dagen is er een andere schrijver/schrijfster. Dit houdt het erg boeiend.”

Wat vind je van de leesbaarheid?

Sandra: “Heel erg fijn.”
Anja: “Duidelijk lettertype en er is ook een grootlettereditie.”

Typeer het boek in drie woorden:

Anja: “Toegankelijk, leerzaam, veelzijdig.”
Sandra: “Dagelijkse overdenking, Bijbel leesrooster en leesbaar.”

Wat spreekt je aan in het boek?

Sandra: “Het spreekt mij erg aan dat het boek een beetje een leesrooster is voor het lezen van de Bijbel door het jaar heen.”

Anja: “De verschillende schrijfstijlen! Dit kun je ook zien als de veelzijdigheid van de verschillende christelijke kerken. Elke kerk wordt voor mijn gevoel vertegenwoordigd en dat houdt het ook heel boeiend. Ook kun je zelf kiezen welke vertaling je gebruikt om de stukjes in de Bijbel te lezen.”

Wil je verder nog iets kwijt over het dagboek?

Sandra: “Dit boek helpt mij het jaar door om het lezen van de Bijbel vol te houden. Ik vind de Bijbel vaak ingewikkeld en de korte uitleg over het gelezen stuk spreekt mij dan ook enorm aan.”

Anja: “Dit dagboek is ook nog als blokkalender te krijgen, deze kost 13,99 euro.
De grootlettereditie is verkrijgbaar voor 10,99 euro.”

Lees ook:

Dag in dag uit 2022, Leger des Heils (Ark Media, september 2021).
1e druk | 9789033878442 | Paperback | 192 pagina’s | € 7,25 | Bestel direct

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved