fbpx
Home Recensie Vol van de Geest – Hoe de Heilige Geest dagelijks het leven verrijkt

Vol van de Geest – Hoe de Heilige Geest dagelijks het leven verrijkt

Elisabeth recenseert

door Danielle Feddes
drie rode letters met het woord vol, drie zwarte letters met het woord van, twee bruine letters met het woord de en vijf blauwe letters met het woord geest

In Elisabeth recenseert lezen én beoordelen lezers nieuwe titels. Ditmaal: Vol van de Geest – Hoe de Heilige Geest het dagelijks leven verrijkt, van Peter Halldorf.

Over Vol van de Geest:

Vol van de Geest is een inspirerend geloofsopbouwend boek over de persoon en het werk van de Heilige Geest. Het biedt op een toegankelijke manier veel kennis en inzicht. Ook als je vertrouwd bent met wat de Bijbel ons leert over Gods Geest, valt er in dit boek veel te ontdekken.

Peter Halldorf zoekt naar verdieping en verbinding door bijbelstudie te combineren met de theologie van kerkvaders en met het leven van Jezus, de persoon in wie de heilige Geest door alle tijden heen het helderst heeft gestraald. Tegelijk wil Halldorf de charismatische beweging behoeden voor oppervlakkigheid of extremen.

Auteur:

Peter Halldorf

Uitgever en Prijs:

Ark Media, € 20,-

Onze recensent:

Elisabeth Versluis

Verhaallijn:

Het boek omschrijft zichzelf als zowel ‘een bijbelstudie’ als ‘een boek over de persoon in wie de de Heilige Geest door alle tijden heen het helderst heeft gestraald: de mens Jezus.’

Een fragment uit het boek:

Vanaf het moment van de doop heeft elke christen deel aan de gave van de Geest, maar de vervulling met de Geest is een voortgaand proces in het christelijke leven. Als we dan, misschien na vele jaren, opeens beseffen dat er voor een christen niets natuurlijker is dan met de Heilige Geest vervuld te zijn en het verlangen naar die ervaring ontwaakt, dan betekent dat voor velen een tweede zegen. Het is alsof je door een nieuwe deur binnenkomt. De levengevende drank van de Geest opent een geheel nieuwe wereld. De ervaring van de Geest kan dramatisch zijn of stil, toch stemmen getuigenissen erover bijna altijd overeen. Wanneer wat lang in onze doop verborgen was plotseling in ons bewustzijn doorbreekt als een levengevende stroom, vervult een nieuwe en onverwachte blijdschap ons leven.

 

Leesbaarheid:

Peter Halldorf heeft een enthousiasmerende manier van observeren en schrijven, het is een feest met hem mee te lopen door een scala van verfrissende gedachten over de Heilige Geest.

De Zweedse schrijver stamt uit een familie van voortrekkers van de Zweedse pinksterbeweging. Over zijn beide opa’s schrijft hij: ‘Het waren bidders en vissers van mensen. Hun liefde voor Gods Woord was oneindig en hun dorst naar de Heilige Geest niet te lessen.’ Deze liefde en dorst lijkt in het familie-DNA te zijn verankerd, Halldorf’s verteltrant lijkt voort te komen uit een combinatie van een theoloog, een trilogie-schrijver en een mysticus, zeer fascinerend.

Dit is mijn verwachting van het boek:

Enerzijds verwacht ik een verdieping over de Heilige Geest vanuit de theologie. Anderzijds uitleg over het onderscheiden van de Heilige Geest ten gunste van onze geestelijke en persoonlijke groei.

Maakt dit boek die verwachting waar? Waarom wel of niet?

Volkomen waargemaakt! Dit boek is een grote vreugde voor het hart. In een breed opgezet werkgebied lezen we over de Heilige Geest. Het boek is te veelzijdig om al zijn invalshoeken in een korte recensie te kunnen omschrijven. Hoofdzaak is voor Halldorf de rol van de Heilige Geest in de verlossing van de mens.

Dit valt me op aan het boek:

Wat zegt het over een boek als het na dik 300 pagina’s geen pagina heeft verveeld? Dat kan alleen maar over God gaan, maakt Peter Halldorf ons volkomen duidelijk.

Dit spreekt me aan in het boek:

Een zeer enthousiasmerende schrijfstijl. De schrijver zet ons aan om het verlangen naar inzicht en kennis over de Heilige Geest serieus te nemen. Ik kan me bijna niet voorstellen dat je dit boek leest en niet verscheidene malen blij verrast bent over een nieuw inzicht in de Heilige Geest. Pure verkwikking voor ons geloofsleven.

Terzijde: het boek leent zich er uitstekend voor om aan elkaar voor te lezen.

Dit spreekt me minder aan:

Voor de volgende druk zou dunner papier of een ander bindmethode misschien een idee zijn? Het boek is nu erg stijf en vraagt twee handen om opengeslagen te worden.

Typeer het boek in 3 woorden:

doorbreken – genade – verlossing

Dit wil ik verder nog kwijt:

Een absolute aanrader voor een ieder die God de Heilige Geest in zijn of haar leven alle ruimte wil geven. ‘Drink met volle teugen van de Geest.’ (Efeziërs 5:18)

 

Lees meer boekrecensies en word lid van Elisabeth Leest, onze online boekenclub. Neem ook eens een kijkje op Royal Jongbloed. Daar staan nog meer mooie en interessante boeken. En ontvang je onze nieuwsbrief al? Hierin houden we je op de hoogte van nieuwe recensies en artikelen uit Elisabeth Magazine.

Wil je voortaan 2x per maand zelf ons prachtige magazine ontvangen? Neem dan nu een abonnement op Elisabeth Magazine. Of vraag eerst een proefabonnement aan.

 

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved