Home Thema'sGeloven Zo krijg je een vertrouwelijke omgang met God

Zo krijg je een vertrouwelijke omgang met God

door Daniëlle Heerens

Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond maakt Hij hun bekend.
Psalm 25:14

In Psalm 25 gaat het op en neer. Hoogte- en dieptepunten wisselen elkaar af. Allerlei aspecten uit Davids geloofsleven komen voorbij. Maar bovenstaande belofte staat centraal. David bedoelt dit: hoe je leven ook verloopt en wat je ook overkomt, dat God vertrouwelijk met je wil omgaan staat als een paal boven water!

Door de eeuwen heen heeft de Vader in de hemel altijd de relatie met de mens gezocht. Meteen na de eerste zonde zoekt en roept Hij de mens (Gen. 3:8-9). Zo is Hij. Zo is Hij altijd geweest. Zo zal Hij altijd zijn. De HEERE is geen God Die met alle winden meewaait. Hij is de Vader Die trouw blijft.

Maar een relatie met Hem is niet zomaar vertrouwelijk. Een levende, persoonlijke band met Hem kan niet bestaan zonder ontzag en liefde voor Hem. Alleen als je Hem op de eerste plaats zet in je leven wordt je relatie met Hem vertrouwelijk. Alleen als je Hem betrekt bij alle terreinen van je bestaan wordt je band met Hem innig en intiem. Ken je die ‘vreze des HEREN’? Houd je van Hem? Heb je ontzag voor Hem?

God maakt Zijn verbond bekend aan de mensen die Hem liefhebben en dienen als hun Koning. Aan hen laat Hij steeds meer zien hoe groot Zijn liefde is, hoe diep Zijn genade is, hoe vast Zijn trouw is. In hun verborgen omgang met God gaan zij Gods stem steeds beter verstaan en Gods leiding steeds meer zien.

De momenten en manieren waarop God werkt in uw leven zijn als geheimen die voor u opengaan als u zich steeds weer aan Hem overgeeft en alles van Hem verwacht: HEERE, maak mij Uw wegen bekend, leer mij Uw paden. (Ps. 25:4)

Tekst: © Erewoord (Lieuwejan van Dalen)

Deze overdenking komt uit het dagboek Erewoord. Dit Bijbelse dagboek gaat over Gods beloften en het belang om je daaraan vast te houden. Want In Zijn beloften zit troost, kracht en hoop. Omdat de Bijbel een boek vol beloften is, kunnen christenen elke dag weer geïnspireerd worden door de blijde boodschap. Bekende en minder bekende beloften worden in dit dagboek uitgelegd; in welke situatie werden zij voor het eerst opgeschreven of uitgesproken? Daarna volgt bij elke belofte een praktische toepassing voor je leven hier en nu.

Reageren

* Door dit formulier te gebruiken, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.