fbpx
Home Thema'sGeloven Ontmoeting met een engel

Ontmoeting met een engel

'Een engel bewaarde mij voor een grote crash'

door Danielle Feddes
Een man zwaait met een licht tussen de bergen in de donkere nacht.

Joop Fijnvandraat had een ontmoeting met een engel toen hij voor zijn werk onderweg was. ,,De engel bewaarde mij voor een grote crash.”

Het is najaar 1980 en het is laat in de avond. Ik heb haast, want ik moet voor mijn werk naar Hattem. Ik rijd op een kronkelweg tussen Kampen en Zwolle. Ondanks de duisternis en de extreme regenbui zie ik in de verte nog net twee rode lichtjes. Het helpt mij om een beeld van de weg te krijgen. Dan schrik ik ineens, ik zie de lichtjes niet meer. Ik tuur in het donker, maar zie alleen de ruitenwissers die de strijd tegen de regen dreigen te verliezen.

Dan gebeurt er iets ongelooflijks. Er wordt geremd en mijn stuur wordt overgenomen. Ik beland met een slinger via de linker weghelft in de rechterberm. De auto gaat uit. Wow, hoe kan dit? Wie deed dit? Ik bibber en begrijp er niets van. Ik stap uit en het regent niet meer.

Achter mij zie ik een gehavende auto in de berm liggen en een gebarende chauffeur. Op de rechter weghelft ligt een groot hek waar hij vol op geknald is en waar mijn auto omheen gereden is. Ik weet ineens dat een engel mij heeft bewaard voor een grote crash.

De man en ik slepen het hek in de berm. Ondanks de schade reist hij verder. En ik? Nog beduusd van ‘de ingreep’ besluit ik vanaf nu rustig te rijden. Na het werk in Hattem ga ik weer naar het hoge Noorden. Eenmaal thuis realiseer ik mij pas echt wat er is gebeurd is en dat ik het kan navertellen. Ik zal het nooit vergeten!

Tekst: Joop Fijnvandraat

Beeld: Unsplash

 

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved