fbpx
Home Column Reddende engel

Reddende engel

Een bijzondere ontmoeting in de bergen

door Danielle Feddes
Een vrouw met een rugzak op haar rug loopt tussen de rotsen door en steunt met haar rechterhand tegen de rotswand

Marije Vermaas ontmoette een reddende engel tijdens een avontuur in de bergen. ‘Op dat moment kwam er als uit het niets een man naar mij toe.’

,,Dit is ook een mooie!” zei ik enthousiast, terwijl ik mijn broer de steen in mijn hand liet zien. ,,Sssst.. joh, straks hoort hij je nog!” siste hij terug. Elk jaar maakte ons gezin de mooiste bergwandelingen. Soms wel tochten van acht uur. We wilden mijn vader verrassen met een mooie bergstenenverzameling. ,,Stop ‘m nu maar gauw in je zak, dan heeft hij heus niets door,” fluisterde ik zachtjes. ,,Weet je wat, we rennen alvast vooruit, dan kunnen we in alle rust de mooiste stenen uitzoeken!”

Smal bergpaadje

Mijn broer begon meteen te rennen. Over het smalle bergpaadje rende ik hem achterna. Precies op het moment dat we uit het zicht van onze ouders waren, struikelde mijn broer. Met zijn zakken vol stenen verloor hij zijn evenwicht en viel. Schreeuwend gleed hij een stuk van de steile helling naar beneden. In paniek keek ik achterom: ,,Pap, mam, help!” gilde ik.
,,Help, auwauw!” riep mijn broer veel harder. Ik voelde me machteloos.

Met zijn zak vol stenen verloor hij zijn evenwicht en viel

Op dat moment kwam als uit het niets een man naar mij toe. Geruststellend legde hij een arm op mijn schouder, klom daarna voorzichtig de steile helling naar beneden en stak zijn hand uit naar mijn broer. Die klauterde zo omhoog. Opgelucht omhelsde ik hem. De meneer glimlachte naar ons.

Met tranen in zijn ogen keek mijn broer naar zijn broek. Waar eerst de stenen veilig opgeborgen waren, zaten nu allemaal scheuren en rode bloedplekken. Op dat moment kwam mijn vader de hoek om. Hij zag ons, liep snel naar ons toe. Snikkend vertelde ik wat er gebeurd was. Ik keek of ik de man zag die ons had geholpen, maar hij was nergens meer te bekennen. ,,Hij was een reddende engel,” fluisterde ik verwonderd. Mijn vader knikte: ,,Een steengoede man. Wat een wonder!”

Tekst: Marije Vermaas

Beeld: unsplash

Meer verhalen over engelen vind je in ons Magazine. No 22 is een special over engelen. Ontvang jij de Elisabeth al? Neem vandaag nog een abonnement en je mist geen enkel nummer meer! Wil je eerst voordelig kennismaken? Dat kan! Een proefabonnement van 6 nummers kost slechts € 13,50. Je kunt ook een los nummer bestellen voor € 2,95. Voor een snel antwoord op je vraag kun je van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur – 17.00 uur bellen met 088 – 2266 645. Je kunt ook een mail sturen naar jongbloed@mijntijdschrift.com

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved