fbpx
Home Achtergrond Heb je wel eens een engel gevoeld?

Heb je wel eens een engel gevoeld?

En andere verhalen over engelen

door Danielle Feddes
een vrouw met bruin lang haar en engelenvleugels, gezien vanaf de rug

Heb je wel eens een engel gevoeld? We deden een oproep onder onze lezers en kregen prachtige verhalen. Elisabeth Magazine No. 22 gaat helemaal over het thema engelen: reddende engelen, een engel op je schouder, een engel op je pad… Lezeres Maria is een aantal malen wat bijzonders overkomen. ‘Het was of er iemand bij mij stond. Een engel? Een wonder zeker!’ En ook Joke heeft wel eens een engel gevoeld.

Op een dag was ik in een keukentje iets aan het zoeken onder in een aanrechtkastje. Toen ik weer rechtop wilde gaan staan vóélde ik iets of iemand vlak boven m’n hoofd langs vliegen. In een reflex kromp ik iets in elkaar. Toen ik me half omdraaide en omhoogkeek, zag ik de punt van één van de bovenkastjes vlak boven me. Ik had me lelijk kunnen bezeren tegen die gemene punt. Op datzelfde moment wist ik: een van Gods engelen vloog tussen die punt van het deurtje en mijn kruin om mijn hoofd te beschermen.’ – Joke Tan

Enorme kracht

Een aantal malen is mij iets bijzonders overkomen. De eerste keer was zo’n 25 jaar geleden. Ik was op een zondagmorgen verschrikkelijk moe en zei daarom tegen mijn man: ‘Ga jij maar naar de kerk, ik ga niet .’ Nadat hij weggegaan was, zette ik een lp van de zangeres Twila Paris op. Ik stond bij een kast, toen ik haar hoorde zingen: ‘I bow down (ik buig mij neer). En hoe moe ik ook was, ik boog. Toen zong ze: ‘I crown yout he King (ik kroon U de Koning)’ en ik zong mee. Op dat moment was het of er iemand bij mij stond en ik voelde een kracht in mij komen. De vermoeidheid was in één klap weg, ik ging rechtop staan en voelde me als een nieuw mens.

De vermoeidheid was in één klap weg; ik voelde me als een nieuw mens

Nu ik er weer aan denk, moet ik diep ademhalen, zo krachtig was die ervaring. Het was een aanraking met de kracht van de Heer. Ik weet niet of het een engel was, maar dat is ook niet belangrijk. De Heer heeft het me gegeven, daar waar ik in aanbidding voor Hem was.’ – Maria de Graaf

Een engel? Een wonder zeker!

Maria:De tweede ontmoeting met een engel was zeker 20 jaar geleden. We reden in Hongarije op weg naar huis. We waren in Roemenië geweest voor Stichting Hulp aan Roemenië. Onze chauffeur ging per abuis linksaf, maar we moesten rechtsaf. Zonder te kijken maakte hij een draai om rechtsomkeert te maken en een vrachtwagen reed recht op ons af. Op hetzelfde moment dat de auto’s elkaar raakten leek het alsof  een grote sterke hand de auto’s uit elkaar duwde. De vrachtwagen reed een beetje de talud af en wij hadden een ingedeukte deur.  Onbegrijpelijk. Een engel? Een wonder zeker!’

Een engel bij de grens

De derde ontmoeting met een engel was in de tijd dat alles nog gecontroleerd werd bij de grensovergangen in het Oostblok. We reden voor Stichting Hulp aan Roemenië. We hadden een vrachtwagen met hulpgoederen ingeladen en gingen er met een gewoon busje achteraan. Ik zei tegen de anderen die meegingen: ‘Eén ding: God heeft geen leugens nodig’.

Bij de grensovergang tussen Hongarije en Roemenië vertelden we aan de douane wat we bij ons hadden. De beambte zei: ‘Wat zit er in de bus?’ Ik somde het op. ‘Heeft u computers bij u?’‘Ja, vier.’‘Wat gaat u ermee doen?’‘Weggeven.’ Ik moest buiten de bus gaan staan. ‘Heeft u hiervoor papieren?’‘Nee’, zei ik. Maar ik had wel een grote laadbrief van de vrachtwagen bij me, voor de kleding, meubels en levensmiddelen. Die gaf ik aan hem.

De douanebeambte was verblind en ik heb er geen verklaring voor

Ik liet hem zien wat we in de bus hadden: stoeltjes voor het koffiedrinken onderweg, een net pak voor mijn man Zegert (om te preken in een kerk). En we hadden een grote doos met nieuwe medicijnen bij ons. Er was een dokter bij de ondervraging aanwezig en die zei: ‘Nieuwe medicijnen? Geweldig, laat die mensen door.’

Daarbovenop keek de douanebeambte niet goed in de papieren die ik wel bij me had, dus die voor de vrachtwagen. Hij dacht dat de reis naar Beius zou gaan, maar we gingen naar Cluj. ‘Beius? Dan is het goed’, zei hij. Hij was verblind en ik heb er geen verklaring voor. Dank u wel Heer, hoe groot zijt Gij!’

Tekstredactie: Monique Boom

Beeld: Christophe van der Waals, unsplash

Meer verhalen over engelen vind je in ons Magazine. Ontvang jij de Elisabeth al? Neem vandaag nog een abonnement en je mist geen enkel nummer meer! Wil je eerst voordelig kennismaken? Dat kan! Een proefabonnement van 6 nummers kost slechts € 13,50. Je kunt ook een los nummer bestellen voor € 2,95. Voor een snel antwoord op je vraag kun je van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur – 17.00 uur bellen met 088 – 2266 645. Je kunt ook een mail sturen naar jongbloed@mijntijdschrift.com

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved