fbpx
Home Thema'sBemoediging Nooit zal het donker winnen

Nooit zal het donker winnen

Gedicht van Co 't Hart

door Danielle Feddes
Nooit zal het donker winnen

De donkere dagen worden korter. De bomen zijn nog kaal, maar als je goed kijkt zie je de eerste knopjes alweer komen. We gaan weer toe naar het licht. Soms kan het in je leven ook donker, mistroostig zijn. Maar we hebben één troost: God heeft alles in Zijn hand en nooit, nee nooit, zal het donker winnen!

 

Nooit zal het donker winnen

Als elke vraag beantwoord is,

dan spreek ik niet meer tegen

Dan ben ik sprakeloos, verbaasd

en overstelpt door zegen.

 

Maar zover is het lang nog niet,

ik heb nog duizend vragen,

die elk voor zich opstandigheid

en twijfel in zich dragen.

 

En toch: dat ik niet droevig zwijg

en dagelijks blijf zeggen.

dat God het ongerijmdste eens,

klaar aan mij uit zal leggen,

 

dat is geloof, dat Hij mij geeft,

een grenzeloos vertrouwen,

dat Hij uit wat nu chaos is,

een wereld op zal bouwen,

 

waarvoor mijn Heiland eenmaal stierf.

Nooit zal het donker winnen!

Alleen daarom kan ik met Hem

de dag weer blij beginnen!

 

Tekst: Co ’t Hart, Uit: Nooit zal het donker winnen

Beeld: Simone Vis-Dorjee

Lees je Elisabeth Magazine al? Elke veertien dagen sprankelende interviews, columns, achtergrondverhalen, bijbelstudies, natuurfoto’s, leuke uitjes, gedichten en recensies. Neem vandaag nog een abonnement!

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved