fbpx
Home Thema'sGeloven Dit is jouw moment

Dit is jouw moment

Elisabeth recenseert

door Danielle Feddes
Dit is jouw moment

In Elisabeth recenseert lezen én beoordelen lezers nieuwe titels. Ditmaal: Dit is jouw moment van Max Lucado.

Over Dit is jouw moment:

Sta je voor een uitdaging in je leven of zit je in een situatie die uitzichtloos lijkt? Laat het verhaal van Ester je dan hoop geven: er komt verlossing! Koningin Ester verborg haar Joodse identiteit. Voor iedereen was ze puur Perzisch. Maar toen nam de koning een besluit dat Esters volk zou vernietigen. Ze moest moeilijke keuzes maken. Zou ze zwijgen of zou ze spreken? Zou ze naar de koning gaan of niet? Ester had kunnen weigeren. Ze had versteend van angst kunnen blijven staan. Maar ze sprak. Ze ging. En God gebruikte haar om een volk te redden. Het is niet overdreven om te zeggen dat Esters moed de loop van de geschiedenis heeft veranderd. Het is ook niet overdreven om te zeggen dat God hetzelfde met jou kan doen. De bemoedigende boodschap in dit boek helpt je om uitdagingen aan te gaan en om je plek en verantwoordelijkheid in deze wereld te vinden.

Boektitel:

Dit is jouw moment

Auteur:

Max Lucado

Uitgever:

Uitgeverij Jongbloed

Prijs:

20,99

Onze recensent:

Robert Feddes

Eerste indruk/vormgeving:

Ziet er mooi uit

Verhaallijn:

God die in het verborgene werkt, voor ons vaak onzichtbaar. God die zich in dit boek openbaart als degene die, als het er op aankomt, het verhaal een totaal andere kant op kan laten gaan.
Van het Joodse volk wat uitgeroeid dreigt te worden naar een Jood als eerste minister die het goede zoekt voor het Joodse volk. Van Mordechai, dichtbij het gespietst worden op een levensgrote paal, naar Haman die op zijn eigen paal wordt gespietst. En van Esther die haar afkomst verbergt, naar Esther die zegt: ‘Kom ik om dan kom ik om.’ Van bang, naar dapper, wat er ook mag gebeuren. Maar nog veel dichterbij: wat is er in jouw leven aan de hand wat vergelijkbare dingen laat zien, waar je hoop op verandering mag putten uit de verhaallijn van dit boek?

Een fragment uit het boek:

Als alles verloren lijkt, is het dat niet. Als het kwaad lijkt te
overwinnen, heeft God nog steeds het laatste woord.

Hij heeft altijd iemand op het oog.
Hij had iemand in het verhaal van Ester.
En in jouw verhaal heeft Hij jou.
Het liefst zou je kiezen voor veiligheid – je terugtrekken, je
mond houden, op de achtergrond blijven. Ik kan dat gewoon
niet, zeg je tegen jezelf. En het is jouw keuze. Je zou het idee dat
je ‘geboren bent voor dit moment’ als complete onzin van de
hand kunnen wijzen.

Maar ik hoop met heel mijn hart dat je dat niet doet.
Verlichting is onderweg … Werk jij eraan mee?
Het is een puinhoop op deze wereld – dat is zeker. Maar God
voorziet in oplossingen door middel van moedige mensen.
Mensen zoals Mordechai en Ester.
Mensen zoals jij, die durven
te geloven dat zij – door Gods genade
– geboren zijn voor een moment als dit.

Als je vastzit in het eerste of tweede
bedrijf mag je er zeker van zijn dat het
derde bedrijf onderweg is. In Gods
plan maken verwarring en crisis uiteindelijk plaats voor overwinning.

Winters duren niet eeuwig.
Nog even, en de bomen botten uit. De sneeuw zal smelten.

Het voorjaar is slechts één kalenderblad van ons verwijderd. Het
zou zomaar kunnen dat God op het punt staat om dat blad om te slaan.

Leesbaarheid:

Prima leesbaar, mooi verhalend geschreven. De auteur neemt je mee, doordat je een blik in de spiegel van je eigen leven kunt nemen.

Dit is mijn verwachting van het boek:

Ik had geen bijzondere verwachting van het boek. Ik kende Max Lucado als schrijver niet. Wel kende ik het boek Esther uit de bijbel redelijk goed, dus ik was benieuwd of ik iets nieuws zou leren.

Maakt dit boek die verwachting waar? Waarom wel of niet?

Heb ik iets nieuws over het boek Esther geleerd? Nou misschien niet iets nieuws, maar ik ben wel op een mooie manier stilgezet bij de verborgen werkende hand van God in de geschiedenis van het Joodse volk. De dingen die hun zijn overkomen zijn voor ons voorbeelden. Ik heb ook mooie lessen opnieuw mogen zien, hoe God soms ook in onze levens onzichtbaar kan zijn, dat dingen er lastig uit kunnen zien, maar dat we geloven in de God die dingen om kan keren. Max doet dat op een pakkende manier, het is makkelijk om het boek in 2 rukken uit te lezen!

Dit valt me op aan het boek:

Dat Max het heel dicht bij je eigen leven weet te brengen. Op een mooie manier past hij het boek Esther en de geschiedenis van het Joodse volk in de tijd van koning Xerxes toe op algemene geloofslessen voor wie zijn of haar weg met God gaat, of daar meer over wil weten.

Dit spreekt me aan in het boek:

Dat het een boek van hoop is, van geloof in de Grote God, die een keer brengt op onverwachte momenten, heel gewone momenten: Een koning die niet kan slapen en dan een verhaal voor laat lezen, en dat er dan opeens dingen gebeuren waardoor alles verandert, ten goede.
Maar dat is het niet alleen, Max geeft volop praktische voorbeelden van mensen uit allerlei landen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt. En keer op keer betoont God zich dan de Betrouwbare die alles ten goede gebruikt voor Zijn kinderen.

Dit spreekt me minder aan:

Daar kan ik niets over zeggen. De boodschap van hoop zoals Max die uit het boek Esther naar voren brengt, klinkt luid en duidelijk en daarin is niets te vinden wat me minder aanspreekt.

Typeer het boek in 3 woorden:

God’s Verborgen Hand

Dit wil ik verder nog kwijt:

Dit boek is wat mij betreft een aanrader voor iedereen die winters of lastige periodes meemaakt in zijn of haar geloof. Voor iedereen dus -;).
Maar ook voor mensen die het op dit moment goed voor de wind gaat. Max Lucado heeft zich wat mij betreft met dit boek bewezen als een schrijver die de kunst verstaat om een prachtig bijbels verhaal op een hele praktische manier toe te passen op het leven van alledag. Kortom een aanrader!

 

https://www.jongbloedmedia.nl/product/dit-is-jouw-moment/

Lees meer boekrecensies en word lid van Elisabeth Leest, onze online boekenclub. Neem ook eens een kijkje op Royal Jongbloed. Daar staan nog meer mooie en interessante boeken. En ontvang je onze nieuwsbrief al? Hierin houden we je op de hoogte van nieuwe recensies en artikelen uit Elisabeth Magazine.

Wil je voortaan 2x per maand zelf ons prachtige magazine ontvangen? Neem dan nu een abonnement op Elisabeth Magazine. Of vraag eerst een proefabonnement aan.

 

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved