fbpx
Home Kerst Kerst voor kansarme gezinnen

Kerst voor kansarme gezinnen

Voedselpakkettenactie Zending over Grenzen

door Danielle Feddes
Voedselpakkettenactie Zending over Grenzen

Maak Kerst ook mogelijk voor kansarme gezinnen. Doe mee met de voedselpakkettenactie van Zending over Grenzen in de kerstperiode zodat kansarme gezinnen in Oost-Europa ook Kerst kunnen beleven.

Zending over Grenzen is een internationaal netwerk van christenen, dat mensen die buitengesloten of eenzaam zijn en in armoede leven, praktische en geestelijke hulp biedt en in staat stelt om uit de armoede te komen. Zending over Grenzen wil de de hoop delen die ze vinden in Jezus Christus.

Voedselpakket voor kansarme gezinnen

Met de naderende winterkou in het vooruitzicht biedt Zending over Grenzen kansarme gezinnen vlak voor Kerst een voedselpakket aan, zodat zij ook wat lekkers op tafel kunnen zetten met Kerst. Behalve dat mensen weer even vooruit kunnen met een voedselpakket, geeft zo’n pakket hen het gevoel dat ze niet vergeten worden.

Dit jaar wil Zending over Grenzen tijdens de kerstperiode arme gezinnen extra steunen met een extra pakket met daarin eten, lekkernijen en een christelijk boek.

Kerst zonder vrede in Oekraïne

In Oekraïne is de vrede met Kerst ver te zoeken dit jaar. Veel huizen en steden liggen in puin en mensen missen hun dierbaren. De mensen daar kijken met angst naar de toekomst. Er valt weinig te vieren tijdens een Kerst zonder vrede. Kom ook in actie en steun de mensen in Oekraïne, zodat ze weten dat ze er niet alleen voor staan.

Kerst voelt als extra last in Moldavië

In Moldavië is de winter het moeilijkste seizoen voor mensen in armoede. Kerst voelt niet als een feest, maar als een extra last. Deze gezinnen hebben al moeite om überhaupt eten op tafel te zetten, laat staan dat ze een feestelijk diner of cadeautjes kunnen betalen.

Steun deze gezinnen, zodat ze opgenomen kunnen worden in het sponsorprogramma. Zij ontvangen dan regelmatig steun van Zending over Grenzen, in de vorm van voedselpakketten, emotionele steun en noodzakelijke spullen, zoals matrassen en warme kleding.

Toch een beetje Kerst

De voedselpakkettenactie in de kerstperiode voorziet arme gezinnen van een extra pakket met daarin eten, lekkernijen en een christelijk boek. De gezinnen en de kinderen zijn dolblij met de warme kleding, jassen en schoenen die ze gekregen hebben. ‘Jullie steun is het beste wat ons is overkomen.’

Wilt u dit jaar ook de voedselpakkettenactie steunen en mensen in armoede laten weten dat ze er niet alleen voor staan? Help mee. Ga naar: https://www.zendingovergrenzen.nl/over-ons/wat-doen-we/voedselpakkettenactie?utm_medium=cpc&utm_source=elizabethmagazine&utm_campaign=ocl22&utm_content=online-ad.

Tekst: Zending over Grenzen / Daniëlle Feddes

Beeld: Zending over Grenzen

Lees ook: Ook nu de oorlog woedt

Elisabeth Magazine is een tijdschrift dat ingaat op actuele geloofs- en levensvragen van mensen van vandaag. Wil je een keer kennis maken? Bekijk onze (proef)abonnementen. Wil je hoop en bemoediging uitdelen tijdens de feestdagen? Bestel hier de kersteditie van Elisabeth.

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved