fbpx
Home Thema'sBemoediging Jouw leugens, Gods waarheid

Jouw leugens, Gods waarheid

Elisabeth recenseert

door Danielle Feddes
Een roze en apricotkleurige gerafelde boekomslag met daarop de tekst: Jouw leugens, Gods waarheid

In Elisabeth recenseert lezen én beoordelen lezers nieuwe titels. Ditmaal: Jouw leugens, Gods waarheid, van Romely Hannah.

Over Jouw leugens, Gods waarheid:

Welke leugens geloof jij? En hoe hebben die leugens jouw beeld van God, jezelf en de wereld vervormd? In ‘Jouw leugens, Gods waarheid‘ worden leugens ontkracht door bijbelse waarheden. Zo leert de lezer haar denken te vernieuwen aan de hand van het Woord van God. Een lange tijd heeft de auteur zelf ook veel leugens in haar leven geloofd. Onbewust had dit grote invloed op hoe ze naar God, zichzelf en de wereld om haar heen keek. Des te meer ze zich verdiepte in de Bijbel, des te meer leugens ze begon te herkennen en des te sterker de waarheid de overhand nam in haar leven. Het resultaat: vreugde, rust en vertrouwen. Een praktisch boekje dat de lezeres helpt om het principe van het vernieuwen van je denken te oefenen. Er worden 60 leugens besproken die je als vrouw zou kunnen geloven. Tegenover elke leugen staat een waarheid vanuit de Bijbel. Ook is er ruimte om zelf je persoonlijke leugens en Gods waarheid daarover toe te voegen.

Over de auteur Romely Hannah:

Romely Hannah is een christelijke content maker op social media. Hier deelt ze haar zoektocht naar wat het inhoudt om Jezus te volgen als 23-jarige vrouw.

Uitgever en prijs:

Sestra, € 14,99

Onze recensent:

Anja Zwartjes-Lamens

Eerste indruk/vormgeving:

Een klein boekje met op de voorkant vlakken met pastelkleuren en gerafelde randen.

Verhaallijn:

Romely Hannah neemt ons mee in allerlei voorbeelden van leugens. Waarschijnlijk weet je van sommige dingen geen eens dat het een leugen is. Dit kan best confronterend zijn. Als je je meer hierin gaat herkennen en daarbij Gods waarheid leest, kan dit veel meer rust en vertrouwen in je leven en in God geven. Ook vertrouwen in andere mensen om je heen. Een stukje zelfbeeld kun je hiermee ook veranderen. Het geeft je vreugde, rust en vertrouwen. Er worden 60 leugens besproken die je als vrouw zou kunnen geloven en hierbij staat ook een waarheid vanuit de Bijbel. Ook is er ruimte om achterin op de notitiepagina’s zelf je persoonlijke leugens en Gods waarheid daarover toe te voegen.

Leesbaarheid:

Duidelijk en wel overzichtelijk.

Dit is mijn verwachting van het boek:

Het lijkt me een pittig onderwerp en ik ben benieuwd wat voor leugens er omschreven worden en of ik mijzelf hierin ook herken.

Maakt dit boek die verwachting waar? Waarom wel of niet?

Om eerlijk te zijn, niet helemaal. Ik vind het zelf behoorlijk confronterend. Ik zou een boekje als dit eerder met anderen samen willen lezen en er dan over praten. Om zo vanuit meerdere perspectieven de leugen te kunnen begrijpen. Wat voor de een als een leugen voelt, kan voor iemand anders weer iets anders betekenen. En hoe pak je dan Gods waarheid op?

Dit valt me op aan het boek:

Het wordt vanuit de schrijfster geschreven.

Dit spreekt me aan in het boek:

Een klein compact boekje met ruimte om notities te maken.

Dit spreekt me minder aan:

Eigenlijk meer een tip. Het is misschien handiger om  na elk deel wat notitiebladen toe te voegen.

Typeer het boek in 3 woorden:

Leugens, Waarheid, Vertrouwen.

 

Lees meer boekrecensies en word lid van Elisabeth Leest, onze online boekenclub. Neem ook eens een kijkje op Royal Jongbloed. Daar staan nog meer mooie en interessante boeken. En ontvang je onze nieuwsbrief al? Hierin houden we je op de hoogte van nieuwe recensies en artikelen uit Elisabeth Magazine.

Wil je voortaan 2x per maand zelf ons prachtige magazine ontvangen? Neem dan nu een abonnement op Elisabeth Magazine en ontvang gratis het boek ‘De hemel op straat’, of kies voor de korting. Eerst graag kennismaken? Vraag dan even een proefabonnement aan.

 

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved