fbpx
Home Thema'sGeloven Dit is Gods belofte aan jou

Dit is Gods belofte aan jou

door Daniëlle Heerens

Immers, zovele beloften van God als er zijn, die zijn in Hem ja en in Hem amen, tot verheerlijking van God door ons.
2 Korinthe 1:20

De Bijbel is een boek vol beloften. God heeft je Zijn beloften zwart-op-wit gegeven. Waarom heeft Hij dat gedaan? Omdat Hij wil dat jij elke dag leeft met Hem. Hij gunt je een persoonlijke en levende relatie met Hem. Hij roept je om met Hem het leven door te gaan. De Bijbel noemt dat wandelen met God (Gen. 5:24).

Als Paulus deze woorden opschrijft is hij zichzelf aan het verdedigen. Hij heeft namelijk gemerkt dat hij weinig krediet heeft bij de Korinthiërs. Dat raakt hem, want hij is voortdurend onder leiding van Gods Geest aan het werk geweest in Gods Koninkrijk. Zijn leven hing soms zelfs aan een zijden draadje, zo dichtbij was de dreiging van de dood.

Maar steeds was hij trouw. Zijn ja was ja en zijn nee was nee. Ja zeggen en nee doen was er niet bij – en andersom ook niet. Hij was en is een betrouwbare apostel van Christus. Hij heeft steeds in praktijk gebracht wat God hem heeft geleerd: ja is ja, nee is nee. De God van de Bijbel doet wat Hij zegt en zegt wat Hij doet! Wat God belooft, is Zijn erewoord.

Dat hangt onlosmakelijk samen met Gods Zoon, Jezus Christus. In Hem, de Messias, zijn alle beloften van God uit het Oude Testament vervuld. In Hem zijn alle beloften van de Vader ja en amen, waar en zeker. Wie verlost is door het bloed van Jezus hoeft nooit te twijfelen aan Gods beloften.

Wie een discipel is van Christus mag weten dat God Zich houdt aan Zijn Woord. Al Gods beloften aan jou – en wat zijn het er veel – zijn ja en amen in Gods Zoon. Als je Jezus hebt heb je al Gods beloften. Neem ze aan. Houd ze vast. Leer ze kennen – en leef eruit!

Tekst: © Erewoord (Lieuwejan van Dalen)

Deze overdenking komt uit het dagboek Erewoord. Dit Bijbelse dagboek gaat over Gods beloften en het belang om je daaraan vast te houden. Want In Zijn beloften zit troost, kracht en hoop. Omdat de Bijbel een boek vol beloften is, kunnen christenen elke dag weer geïnspireerd worden door de blijde boodschap. Bekende en minder bekende beloften worden in dit dagboek uitgelegd; in welke situatie werden zij voor het eerst opgeschreven of uitgesproken? Daarna volgt bij elke belofte een praktische toepassing voor je leven hier en nu.

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved