fbpx
Home Thema'sGeloven Jaarlijkse Gave-dag op 23 maart in Amersfoort

Jaarlijkse Gave-dag op 23 maart in Amersfoort

Inspiratie en bemoediging voor christenen in contact met vluchtelingen

door Danielle Feddes
Een jonge vrouw staat met een microfoon in haar hand voor een zaal met mensen. Links van haar staan een man, achter haar hangt een groot scherm met daarop geschreven: De vreemdeling in ons midden

Stichting Gave organiseert op zaterdag 23 maart in Amersfoort de jaarlijkse Gave-dag. Met een boeiend, vernieuwd programma voor iedere christen die betrokken is bij vluchtelingen, of hierin geïnteresseerd is. Een dag vol inspiratie, bemoediging en praktische ideeën.

‘Goed volk!’ is het thema van de dag. Als je vroeger door de achterdeur bij iemand naar binnen liep, kon je roepen: “Goed volk!” Gave wil bezoekers van de dag inspireren om zo naar vluchtelingen te kijken en om zelf goed volk voor hen te zijn. Er is een vernieuwd seminarprogramma met inspirerende toespraken zodat bezoekers ontdekken wat God in de Bijbel hierover zegt. Gave wil vrijwilligers oproepen om vluchtelingen lief te hebben en zicht geven op het grotere perspectief: het contact met vluchtelingen vormt een onderdeel van de vervulling van Gods wereldwijde plan voor de volken.

Programma Gave-dag

Op de Gave-dag krijg je relevante tips en word je bemoedigd om te groeien in je contact met vluchtelingen. De dag is voor iedereen die contact heeft met vluchtelingen in het asielzoekerscentrum of een reguliere woning in de wijk. Het programma is ook geschikt voor bezoekers die zich willen oriënteren op contact met vluchtelingen. Je kunt verschillende workshops volgen en naar inspirerende toespraken luisteren. Nieuw dit jaar is een apart trainingsmoment voor medewerkers en vrijwilligers rondom Houses of Joy, Connect-Us groepen en Gave-jongerenkampvrijwilligers.

Er zijn diverse workshops, bijvoorbeeld van 2bfree: slavernij afgeschaft en uitgebannen?

Gave-bestuursvoorzitter Wim den Hartog houdt een inspirerende toespraak. Verder zijn er leerzame seminars over o.a.: ‘Hoe cultureel intelligent bij jij? En ‘Zo, help jij vluchtelingen?!, Kritiek op migratie, hoe reageer je?’ en ‘Geloofsgesprek met moslims’. Gusta Bouwman van 2bfree geeft een workshop over mensenhandel met als thema: ‘Slavernij afgeschaft en uitgebannen?’

Multiculturele borrel

In de pauze is er een informatiemarkt en zijn er volop mogelijkheden voor ontmoeting. Gave zorgt voor een uitgebreide lunch en een multiculturele borrel.

De Gave-dag wordt gehouden in het Corderius College, De Ganskuijl 105, 3817 EZ te Amersfoort. Het programma loopt van 10.00-16.00 uur. De kosten voor deze dag bedragen 15 euro (tot 23 februari, daarna: 20 euro). Dit is inclusief een lunch en een multiculturele borrel. Aanmelden kan via: gave.nl/gave-dag1.

Over Stichting Gave:

Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en 
asielzoekers in Nederland. Wij  verlangen ernaar dat de vluchteling die naar ons land 
komt, wordt gezien en geliefd. Gave maakt kerken en christenen bewust van de roeping om 
vluchtelingen een thuis te bieden. Gave helpt christenen om vluchtelingen in Jezus’ 
naam te zien en lief te hebben. Kijk voor meer informatie op www.gave.nl.

Elisabeth Magazine verschijnt elke veertien dagen met een mix van boeiende verhalen, columns, achtergrondartikelen, gedichten, natuurfoto’s en geloofsopbouwende artikelen. Ontvang je onze nieuwsbrief al? Hierin houden we je op de hoogte van artikelen uit ons magazine en van onze website.

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved