fbpx
Home Column Het grote geheim van inspiratie

Het grote geheim van inspiratie

door Daniëlle Heerens

Hoe komt onze eindredacteur Petra Butler er toch altijd weer op om zulke vermakelijke columns te schrijven? Hoe weet onze columnist Reinier van den Berg iedere keer iets nieuws te vertellen over het weer? Hoe is de uitgever op het idee van een Elisabethbijbel gekomen?

En waar halen onze vormgevers het vandaan om dit blad altijd weer ánders op te maken? In januari krijgt de Elisabethbode namelijk een nieuw jasje. Hoe bedenken ze het toch? Hoe kwam Meta de Visser – lees het interview in het magazine – erop de clownerie in te gaan? En hoe komt een architect op een nieuw ontwerp? Een auteur op een verhaal voor een roman? Een scenarioschrijver op een compleet nieuwe serie voor tv?

Ik heb een mateloze bewondering voor al die mensen die iets bedenken wat er nog niet is. Hoe verzinnen ze het toch? Op die vraag proberen we in dit nummer antwoord te krijgen. Misschien brengt het u op een idee! En hopelijk mij ook, want ik zou weleens willen weten hoe ik zelf op ideeën kom. Waar zit het laatje in mijn hoofd dat vaak gesloten blijft, maar soms even opengaat? Wist ik maar waar ik de sleutel kon vinden.

Het grote geheim achter dit alles is natuurlijk de heilige Geest, dé grote inspiratiebron die de Schepper ons gegeven heeft. De God die alles wat wij kennen bedacht heeft: de bloeiende winterjasmijn in uw tuin, het pijlsnelle ijsvogeltje dat vaak onze vijver in duikt, en niet te vergeten de mensen. We hebben allemaal twee ogen, een neus en een mond, en toch zien we er allemaal verschillend uit. Hoe creatief wil je het hebben?

En hoe bijzonder heeft God de Vader het bedacht om een Kerstkindje de wereld in te sturen, om te laten zien wie Hij, onze lieve Heer, werkelijk is. En – die vraag krijgen we vaak – hoe verzinnen wij als redactie toch steeds weer nieuwe thema’s voor het blad? Als team en medewerkers hebben we – en dat geldt eigenlijk voor ieder mens – iets van Gods creativiteit in ons. Zo raken wij geïnspireerd en delen we daarvan uit aan onze abonnees. Al bijna negentig jaar lang zijn er mensen geweest die via de Elisabethbode doorgaven wat ze zelf hebben ontvangen.

Creativiteit zorgt ervoor dat iedere dag weer nieuw en anders is. Wat gaaf. Wat een gave!

Tekst: © Elisabethbode (Thea Westerbeek)

De Elisabethbode is een magazine dat ingaat op actuele geloofs- en levensvragen van mensen van vandaag. Het biedt op persoonlijke manier bemoediging en steun vanuit het christelijk geloof. Dat gebeurt in een gevarieerde mix met verhalen van mensen over hoe zij het geloof vertalen naar hun dagelijks leven, met informatieve achtergrondartikelen en reportages over relevante thema’s, een pastorale vragenrubriek, herkenbare columns en gedichten. Er is ook volop plaats voor schitterende natuurfotografie, kunst, humor, psychologie en duurzaam leven. Het magazine richt zich op iedereen vanaf 50 jaar. Bent u nog geen abonnee? Bekijk dan onze abonnementen en word lid!

Reageren

* Door dit formulier te gebruiken, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved