fbpx
Home Thema'sBemoediging ‘Je moet durf hebben om eerlijk te zijn over wie God is’

‘Je moet durf hebben om eerlijk te zijn over wie God is’

door Daniëlle Heerens

Gerry Velema (61) is schrijfster en spreekster. Met haar man woont ze in het Drentse Roden. Samen hebben ze vier kinderen en tien kleinkinderen. Haar levensmotto is ‘bemoedigen’ – en sinds 2010 is ze daar, samen met anderen, actief mee bezig in de vorm van de Bemoedingssite.nl.

Wat is het belangrijkste dat u hebt meegekregen van uw ouders?
‘Van mijn ouders heb ik liefde voor het geloof meegekregen. Verder lagen de accenten thuis op: denken om anderen, openstaan voor anderen en niet naast je schoenen lopen.’

Wanneer hebt u Gods leiding ervaren?
‘In het hele proces van schrijver worden. Vaak ben ik nog verbaasd over hoe dat gegaan is. Na de geboorte van mijn jongste dochter dacht ik: als ik wil schrijven, moet ik dat nu gaan doen. Kort daarna was ik op Opwekking en daar werd voor schrijvers gebeden, of voor mensen die ervan droomden om schrijver te worden. Kort hierna ging ik meewerken met het blad Uitdaging en toen het eenmaal begon, gingen de deuren open. Daar heb ik echt Gods leiding in ervaren en ik ben dankbaar dat het zo is gegaan.’

Wat waren kruispunten in uw leven?
‘Op een gegeven moment hield de vraag me bezig: zou God willen dat ik naast het schrijven nog andere dingen ga doen? Toen kwam het plan voor de Bemoedigingssite. Het kostte te veel tijd om ook nog te schrijven. Ik beloofde God dat ik het twee jaar zou doen. Als er dan geen zegen op rustte, zou ik stoppen. Binnen een halfjaar hadden we vijfhonderd abonnees, na een jaar duizend. God zegende en mijn leven ging echt een andere kant op.’

Bemoediging is inmiddels uw levensthema, hoe is dat zo gekomen?
‘Ik ben een gevoelige vrouw en heb gemerkt dat zwakke en sterke kanten dicht bij elkaar liggen. In de maatschappij is kwetsbaar-zijn onhandig, maar God kan het heel goed gebruiken. Je moet durf hebben om eerlijk te zijn over wie God is in de dagelijkse beslommeringen en ook bij teleurstellingen. Als we dat doen, zullen mensen om ons heen onze moeite herkennen, maar misschien ook open gaan staan voor de steun van God die wij mogen ervaren in moeilijke situaties. Als ik zelf ergens door bemoedigd word, is dat mooi om door te geven.’

Wat verlangt u voor de toekomst?
‘Ik wil graag tot het einde doorgaan met het dienen van God. Mijn moeder is hierin mijn voorbeeld. Zij laat zich nog steeds zo graag inzetten door God. Als oudere vrouw heb ik een taak voor de jongeren. De Bijbel roept ons op die jongeren te bemoedigen! Ik probeer dat bewust te doen binnen mijn gezin, bemoedigend en ondersteunend te zijn voor mijn (schoon)dochters! Het zou mooi zijn om de lessen die ik geleerd heb, te mogen delen met de volgende generatie.’

Tekst: © Elisabethbode (Nine de Vries)

De Elisabethbode is een magazine dat ingaat op actuele geloofs- en levensvragen van mensen van vandaag. Het biedt op persoonlijke manier bemoediging en steun vanuit het christelijk geloof. Dat gebeurt in een gevarieerde mix met verhalen van mensen over hoe zij het geloof vertalen naar hun dagelijks leven, met informatieve achtergrondartikelen en reportages over relevante thema’s, een pastorale vragenrubriek, herkenbare columns en gedichten. Er is ook volop plaats voor schitterende natuurfotografie, kunst, humor, psychologie en duurzaam leven. Het magazine richt zich op iedereen vanaf 50 jaar. Bent u nog geen abonnee? Bekijk dan onze abonnementen en word lid!

Reageren

* Door dit formulier te gebruiken, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved