fbpx
Home Thema'sLeven Boekbespreking ‘Heimwee’ van André F. Troost

Boekbespreking ‘Heimwee’ van André F. Troost

Een leven lang verlangen naar vrede

door Danielle Feddes
Heimwee, van ds. André F. Troost

Boektitel: ‘Heimwee’

Ondertitel: ‘Een leven lang verlangen naar vrede’

Schrijver: André F. Troost

ISBN: 9789492994325

Prijs: € 22,50

Uitgever: Anderszins

Inhoud:

Na het overlijden van zijn vrouw, gaat ex-docent Bram Andermans op zoek naar zijn wortels in zijn geboortestad Den Haag. Met een camper en vergezeld door zijn muzikale jeugdvriend Leonard, bezoekt hij plaatsen die destijds een belangrijke rol speelden.

Verhaallijn:

Weduwnaar Bram Andermans gaat voor enkele dagen naar Den Haag. Op zoek naar geborgenheid gaat hij langs plekken van zijn jeugd. Samen met zijn kritische jeugdvriend Leonard, die het christelijk geloof vaarwel heeft gezegd, maar wel gelooft in aliens. Leonard schudt met zijn kritische vragen en (soms pittige) betogen de gelovige twijfelaar Bram behoorlijk door elkaar. Maar een intens gesprek met een oude joodse rabbijn bepaalt Bram bij de vraag wie Jezus eigenlijk is.

De auteur laat in dit boek verschillende lijnen mooi door elkaar lopen. Een van de sterke beeldspraken is Brams gevoel dat hij zijn leven op ‘de bank’ heeft doorgebracht en dat hij, geplaagd door handicap en depressiviteit, geen eerlijke kansen heeft gekregen. Een gevoel dat lezers misschien herkennen. Troost licht in zijn nawoord toe hoe fictie en werkelijkheid elkaar raken in dit persoonlijke en hoopvolle boek. (HS)

Recensent: Henk Stehouwer (60), jurist en veellezer.

Lees meer boekrecensies en word lid van Elisabeth Leest, onze online boekenclub. Neem ook eens een kijkje op Royal Jongbloed. Daar staan nog meer mooie en interessante boeken. En ontvang je onze nieuwsbrief al? Hierin houden we je op de hoogte van nieuwe recensies en artikelen uit Elisabeth Magazine.

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved