Home Geen categorie 5 zomerse ‘buiten’ tips

5 zomerse ‘buiten’ tips

door Maaike Sloetjes

Een boek lezen, eten, tuinieren en wandelen. Activiteiten die we volop buiten doen als de zon schijnt. Maar wat kan je nog meer heerlijk buiten doen als het prachtig zomerweer is. Elisabeth geeft 5 tips.

 1. Luisterboeken of podcast luisteren
  Ga aan de wandel met oordopjes in en luister naar een prachtig boek of interessante podcast. Let op dat je het verkeer nog voldoende hoort en combineer deze ontspannende activiteiten.
 2. Neem een pedicure
  Maar doe dit wel zelf. Pak een teiltje met water, een veil, nagelknipper, tissues en een zomerse nagellak en ga aan de gang. Je kunt meteen ‘netjes’ de sandalen aantrekken.
 3. Ga vogels spotten!
  Mogelijk doe je dit al regelmatig, zoek dan een vriend of vriendin die er onbekend mee is en ga er samen op uit. Heb je dit nog nooit gedaan? Kijk dan hier voor tips voor beginners. Succes!
 4. De strijk!
  De strijk? Ja zeker! Natuurlijk wel in de schaduw, maar waarom zou je op zolder of in de bijkeuken gaan strijken als het ook onder een parasol kan? Zo kan je ook de avondmaal buiten voorbereiden door in het zonnetje de aardappelen te schillen, of een salade te maken. Praktisch én genieten!
 5. Helemaal…
  NIETS! We vergeten vaak dat, dat natuurlijk ook kan. Pak een stoel, zet een kop koffie of thee voor jezelf en staar heerlijk een uurtje voor je uit.

De redactie van Elisabeth wenst jou een mooie zomer!

Tekst: © Elisabeth (Hilde Kooij-Tromp)

Elisabeth is een magazine dat ingaat op actuele geloofs- en levensvragen van mensen van vandaag. Het biedt op persoonlijke manier bemoediging en steun vanuit het christelijk geloof. Dat gebeurt in een gevarieerde mix met verhalen van mensen over hoe zij het geloof vertalen naar hun dagelijks leven, met informatieve achtergrondartikelen en reportages over relevante thema’s, een pastorale vragenrubriek, herkenbare columns en gedichten. Er is ook volop plaats voor schitterende natuurfotografie, kunst, humor, psychologie en duurzaam leven. Het magazine richt zich op iedereen vanaf 50 jaar. Bent u nog geen abonnee? Bekijk dan onze abonnementen en word lid!