fbpx
Home Thema'sLeven Met deze tip krijgt ‘onkruid’ geen kans

Met deze tip krijgt ‘onkruid’ geen kans

door Maaike Sloetjes

Ik heb het geloof in u geplant, Apollos heeft het verder verzorgd, maar alleen God kan het laten groeien. […] Wij zijn Gods medewerkers en u bent Gods akker. Of anders gezegd: Gods gebouw.
1 Korinthiërs 3:6,9

Ik vind juli altijd zo’n wonder! Alle kleine zaadjes die ik in de winter in mijn broeikas heb opgekweekt, zijn uitgegroeid tot bloemen in de prachtigste kleuren. ‘Wat heeft God dat toch mooi gemaakt,’ zei mijn driejarige kleindochter. Ze heeft gelijk, maar ze beseft nog niet hoeveel mensenwerk ervoor nodig is om een tuin mooi te maken. Ik heb zelf ook een grote rol gespeeld in dit wonder!

In de schaduw van netels
Zo is het ook met ons geestelijk leven, dat we kunnen beschouwen als Gods tuin. We zullen met Hem moeten samenwerken om een mooi resultaat te krijgen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik mijn zoon hielp verhuizen naar een studentenhuis. Vanbinnen zag het er best schoon uit, maar de tuin was al jaren niet meer onderhouden. Toen ik me een weg baande door al het onkruid, ontdekte ik dat iemand er ooit rozen had geplant. Die werden nu helemaal verstikt door akkerwinde en stonden in de schaduw van gigantische netels.

Geestelijk onkruid
Ik huiverde bij de gedachte dat ook mijn tuin zo verwilderd zou kunnen raken als ik er niets aan deed. Ik trek al het onkruid eruit zodra het de kop opsteekt, want als de plantjes nog klein zijn, kun je ze gemakkelijk weghalen. Zou dat bij ‘geestelijk onkruid’ ook zo werken? We kunnen die wraakzuchtige gedachten, dat ontevreden gemopper en dat verschrikkelijke zelfmedelijden redelijk gemakkelijk overwinnen als we er zo snel mogelijk iets aan doen!

Als we dat soort dingen echter laten voortwoekeren en zelfs ‘water geven’, duurt het niet lang voor ze de overhand krijgen en alles verstikken wat wel mooi en waardevol is in ons leven.

Dank U, Heer, dat ik al dat onkruid in mijn leven niet zelf hoef uit te roeien. Zodra ik het uittrek, verbrandt U het bij het kruis.

Tekst: © Een jaar onderweg met God (Jennifer Rees Larcombe)

‘Een jaar onderweg met God’ is een waardevolle aanvulling qua dagboek. Jennifer Rees Larcombe brengt elke dag hoop en bemoediging in de moeilijkste situaties en deelt duidelijk vanuit haar persoonlijke ervaringen. In het dagboek Een jaar onderweg met God neemt de auteur je mee op een reis waarin je Gods zorg, liefde en genade zult ontdekken. Ze put hierbij uit inzichten uit haar eigen leven. Jennifer neemt je letterlijk door alle seizoenen van het jaar heen. Jennifer Rees Larcombe is een bekend schrijver, spreker en hulpverlener in Engeland. Ze richtte de Beauty from ashes foundation op. Ze wil met deze stichting mensen bemoedigen die te maken hebben gehad met verschillende vormen van verlies.


Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved