fbpx
Home Overdenking Zó ziet Jezus jou onder die boom

Zó ziet Jezus jou onder die boom

door Maaike Sloetjes

‘Kent U mij dan?’ vroeg Natanaël verbaasd. Jezus antwoordde: ‘Voordat Filippus je vroeg mee te gaan, zag Ik je al onder de vijgenboom zitten.’
Johannes 1:48

Als ik naar het programma Undercover Boss kijk, bekruipen mij tegenstrijdige gevoelens. Aan de ene kant de vraag of dat zomaar mag, je voordoen als iemand anders om zo je bedrijf van binnen te kunnen bekijken en beoordelen. Maar aan de andere kant de gedachte dat het eigenlijk geen verschil zou moeten maken wie er naar je kijkt, als je niets te verbergen hebt. Hoewel privacy in onze maatschappij met hand en tand wordt beschermd, is ons leven aan de andere kant een open boek geworden voor wie het maar wil lezen.

Open boek
Voor Jezus was Natanaëls leven een open boek. Hij zag hem onder een boom zitten zonder dat Hij daar lijfelijk aanwezig was. Natanaëls doen en denken waren bij Jezus bekend. Maar dat beangstigde hem niet. Integendeel, het maakte hem nieuwsgierig naar deze Man. Zo nieuwsgierig dat hij zijn leven volledig omgooide en een van zijn volgelingen werd.

Jezus ziet jou ook, altijd en overal. Jouw leven is een open boek voor Hem. Benauwt je dat? Omdat je weleens iets te verbergen hebt, voor anderen, maar ook voor God? Omdat je soms best een paar bladzijden uit je levensboek zou willen scheuren?

Verscheurd
Dan kan ik je geruststellen: die lange lijst met alles wat je zou willen verbergen, bestaat niet meer. Jezus heeft die verscheurd, en het bewijs vernietigd door het aan het kruis te slaan, staat in Kolossenzen 2. Als Jezus naar je kijkt, ziet Hij jou met ogen van liefde en genade: gaaf, zonder zonde en vrij.

Dank U, Heer Jezus, voor wat U voor mij aan het kruis hebt gedaan. U kent en doorgrondt mij, en dat geeft mij rust. Omdat U mij niet afwijst, maar van mij houdt.

Tekst: © Kom op adem (Tineke Tuinder-Krause)

Veel mensen hebben een druk leven: gezin, werk, vrijwillige taken, sporten en nog zoveel meer. Hoe vind je rust in een druk leven? In het dagboek ‘Kom op adem’ word je elke dag weer uitgedaagd om je rust bij God te vinden. De stukjes zijn bewust kort en nodigen uit om even niets te hoeven, maar gevuld te worden met de vrede van God. Rode draad vormen de namen en eigenschappen van God. Daardoor ligt de focus niet op iets dat lezers moeten doen, maar op stilte en verwondering.


 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved