fbpx
Home Thema'sLeven Voor de piekeraars: hoe maak je je geen zorgen meer?

Voor de piekeraars: hoe maak je je geen zorgen meer?

door Maaike Sloetjes

Maak u dus geen zorgen over wat u zult eten of aantrekken. Met dat soort  dingen vullen de ongelovigen hun leven. Uw hemelse Vader weet heel goed  wat u allemaal nodig hebt.
Mattheüs 6:31-32

Soms maak je je zorgen, terwijl er eigenlijk niets aan de hand is. Alles is prima in orde, je woont in een veilig huis, hebt een goede baan … Maar toch pieker je: stel dat er iets gebeurt? Je hoort om je heen genoeg dingen die ook jou kunnen raken. We leven in een onveilige wereld. En zijn dreigingen in allerlei landen, er is nepnieuws wat alles nog verwarrender maakt. Mensen worden ziek, of er vallen ontslagen … Stel je voor dat jou of je gezin iets overkomt?

Vrolijk en poëtisch
Logisch toch dat je daar weleens aan denkt, en dat jij je zorgen maakt. Mattheüs 6 laat ons kijken naar de vogels en de bloemen. ‘God geeft hun wat zij nodig hebben. U bent Hem toch meer waard dan de vogels!’ (vers 26-27).

Misschien denk je: dat is gemakkelijk gezegd! Ik heb een gezin, ik leef niet als een vogel op de wind. Ik ben geen bloem, ik moet zorgen voor mijn kinderen … Maar kijk eens hoe God je geruststelt met deze vergelijkingen. Hij vindt jou meer waard dan een vogel of een bloem!

Wat klinkt dat vrolijk en poëtisch. Hoor je de klank van zijn hart erdoorheen? Hij tilt je naar een ander niveau. ‘Ik weet wat je nodig hebt!’ Luister naar de liefde in zijn stem, dan hoef je niet langer met die zorgen te leven. Dan mag je je richten op Hem, jouw Vader. Dan kun je tot rust komen in het nu, en dicht bij Hem leven.

Vader God, ik wil al mijn zorgen aan U geven. Is het waar dat U mij zoveel waard vindt? Dat kan ik soms nauwelijks geloven. Maar ik wil luisteren naar uw stem. Help me te vertrouwen en mij te richten op U.

Tekst: © Kom op adem (Ineke Zuiderhof)

Veel mensen hebben een druk leven: gezin, werk, vrijwillige taken, sporten en nog zoveel meer. Hoe vind je rust in een druk leven? In het dagboek ‘Kom op adem’ word je elke dag weer uitgedaagd om je rust bij God te vinden. De stukjes zijn bewust kort en nodigen uit om even niets te hoeven, maar gevuld te worden met de vrede van God. Rode draad vormen de namen en eigenschappen van God. Daardoor ligt de focus niet op iets dat lezers moeten doen, maar op stilte en verwondering.


Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved