fbpx
Home Overdenking Zó kan je kijken naar de dingen die nu nog niet zichtbaar zijn

Zó kan je kijken naar de dingen die nu nog niet zichtbaar zijn

door Maaike Sloetjes

Dus kijken wij niet naar wat zich voor onze ogen afspeelt, naar de moeilijkheden om ons heen. Maar wij kijken uit naar de blijdschap die ons wacht, al zien wij die nu nog niet. Alle zichtbare dingen zijn tijdelijk, maar de dingen die nu nog niet zichtbaar zijn, zullen eeuwig blijven.
2 Corinthiërs 4:18

Voor het blote oog zijn de sterren aan de hemel niet meer dan lichtpuntjes, maar als we ze met een telescoop bekijken, beseffen we hoe gigantisch groot ze eigenlijk zijn. Zo kan God ook heel ver weg lijken als wij het moeilijk hebben. Als dat gebeurt, gebruik dan de lens van je geloof om opnieuw te zien en te beseffen hoe groot God is.

Crisis in je leven

Dreigt er op dit moment een crisis in je leven die je geloof doet wankelen? Een medische diagnose, of een nieuwe baan? Een defecte auto, of financiële problemen? Gaat je beste vriendin verhuizen, of verlaat een geliefde dominee binnenkort je kerk? Misschien heb je problemen met je familie. Hoe dan ook, God nodigt je uit om ‘niet te kijken naar wat zich voor onze ogen afspeelt, maar naar de dingen die nu nog niet zichtbaar zijn’ (2 Cor. 4:18).

Ook achter deze crisis schuilt een eeuwig, onzichtbaar doel. Stel de sterkte van je lens in, zodat je meer van God kunt zien. Zoek Hem in gebed en in zijn Woord, en verwonder je over zijn karaktereigenschappen. Hoe groter God wordt in jouw gedachten, des te kleiner lijken je problemen. In moeilijke en donkere tijden moet je nooit vergeten dat God bezig is met iets goeds dat jij nog niet kunt zien. Op zijn tijd komt het tot een wonderlijke oplossing.

Gebed

God, help me alstublieft om uw wijsheid, liefde en betrouwbaarheid steeds duidelijker te zien – en om te beseffen dat U heel dicht bij me bent

Tekst: © Onwankelbaar (Christine Caine)

Alles in onze wereld kan wankelen. De Bijbel verzekert ons ervan dat het niet uitmaakt wat er gebeurt in de wereld om ons heen. Als we met Christus leven, zijn we onwankelbaar, omdat zijn Koninkrijk in ons leeft. In het dagboek ‘Onwankelbaar’ motiveert Christine Caine je om je geloof steeds meer te bouwen op een onwankelbare God. Met inspirerende persoonlijke verhalen en krachtige bijbelteksten bemoedigt ze je om moedig en onbevreesd te leven. Zo word je steeds meer de persoon die je bedoeld bent, volledig vertrouwend op onze trouwe God.


Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved