fbpx
Home Thema'sBemoediging Zó beloont God ontrouw

Zó beloont God ontrouw

door Maaike Sloetjes

Zelfs als wij Hem ontrouw zijn, blijft Hij ons trouw,  want Hij kan Zich niet tegen Zichzelf keren.
2 Timotheüs 2:13

Nog niet zo lang geleden las ik over een vrouw die zei haar man trouw te blijven, terwijl hij was vreemdgegaan met een ander – en niet voor het eerst. Het eerste wat ik dacht, was: Die is dwaas! Welke vrouw wil nu een man die haar niet trouw is?

En meteen daarachteraan kwamen de gedachten: Ze zou hem aan de kant moeten zetten. Daarmee bespaart ze zich waarschijnlijk een hoop pijn en gekwetste gevoelens. Maar dat deed ze dus niet. Ze zou bij hem blijven, zei ze, omdat ze hem haar trouw had beloofd, toen ze jaren terug trouwden.

Dwaas en onlogisch
Ontrouw belonen met trouw, dat lijkt dwaas en onlogisch. Maar deze vrouw deed precies hetzelfde als wat God doet. Want als je Hem ontrouw bent, zegt Hij niet: ‘Nu ben Ik klaar met je. Het is over en uit tussen ons. Ik wil je nooit meer zien.’ Dan schuift Hij ons niet aan de kant. Hoe vaak we Hem ook ontrouw zijn – en ik kan je vertellen: in mijn geval is dat vaak – Hij blijft ons trouw, en ook aan alle beloften die Hij ons heeft gedaan. Omdat Hij niet anders kan.

Wees dus niet bang dat je Gods trouw hebt verspeeld, omdat je Hem al zo vaak ontrouw bent geweest. Beken het gewoon eerlijk als het niet gelukt is om Hem trouw te blijven en vraag om vergeving. Dan zul je ontdekken: God blijft je trouw. Hij blijft van je houden. Onverminderd veel.

Lieve Vader, ergens kan ik niet geloven dat U mij trouw blijft, want ik ben U al zo ontzettend vaak ontrouw geweest! Het is onlogisch. Ongerijmd. Niet uit te leggen. Maar toch is het zo. Dank U voor die heerlijke waarheid!

Tekst: © Kom op adem (Daniëlle Heerens)

Veel vrouwen hebben een druk leven: gezin, werk, vrijwillige taken, sporten en nog zoveel meer. Hoe vind je rust in een druk leven? In het dagboek ‘Kom op adem’ word je elke dag weer uitgedaagd om je rust bij God te vinden.


Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved