Home Interview Zangeres Shirma Rouse: ‘Ik voer graag gesprekken met God’

Zangeres Shirma Rouse: ‘Ik voer graag gesprekken met God’

door htromp

Shirma Rouse (39) is een succesvol zangeres door haar rijke en soulvolle stemgeluid. Gospel is haar lust en leven. Shirma is bekend van onder andere The Voice of Holland en The Passion. Ze leeft doelgericht. ,,Ik wacht niet tot iets uit de lucht komt vallen.’’

Geboren op Curaçao en getogen op het Caraïbische eiland Sint Eustatius ging Shirma altijd met haar ouders, broertjes en zusje én haar oma’s mee naar de kerk. Daar zong ze hymnen en liedjes als Amazing Grace. Haar oma’s waren ook muzikaal: de een zong, de ander speelde orgel. Muziek is haar dus met de paplepel ingegoten.

Wat is het belangrijkste in je leven?
,,Geloof, familie en muziek. In die volgorde. Geloof omdat het me troost biedt, familie omdat ik me bij hen veilig voel. Dat wil niet zeggen dat muziek onbelangrijk is: het is mijn passie! Het is voor mij een uitlaatklep, ik kan me erbij ontspannen. Maar het geloof is voor mij de rode draad in mijn leven.’’

Waarin uit zich dat?
,,Vooral in het ‘zijn’. Laten zien dat je de ander liefhebt en dat je er voor hem of haar wilt zijn. Het woord piëteit spreekt me aan: liefdevol en respectvol met elkaar omgaan. Ik heb het razend druk, maar ik probeer echt de tijd te nemen voor dingen die ertoe doen. Bijvoorbeeld voorlezen op een crèche tijdens de Kinderboekenweek of ruimte inplannen voor mijn fans omdat ze een handtekening willen op een foto. Je leeft niet voor jezelf. Liefde is de ander opzoeken en in zijn waarde laten.’’

Je gaf zojuist aan dat geloven je troost biedt. Hoe dan?
,,Ik voer graag gesprekken met God. Ik vraag of Hij zich wil laten zien en ervaren. Door Hem voel ik me niet alleen. Het lezen van de Bijbel geeft me ook heel veel troost en rust. Je leest daarin dat God met je meegaat, zoals staat in de tekst ‘Be still and know that I am God’ (Psalm 46:11). Deze woorden van God zijn geruststellend.’’

Waarin heb je Gods hand gezien?
,,Die zie ik elke dag weer, ik ben enorm gezegend. Ik heb waanzinnige dingen mogen doen. Het was de verwachting dat ik medisch analist zou worden. Ik kwam in 1999 naar Nederland voor een studie chemie en zong ondertussen in een gospelkoor. Daar werd ik in 2000 gevraagd om te zingen als backing vocalist (achtergrondzangeres) bij Tasha’s World. Sinds die tijd zing ik met bekende artiesten en geef zelf optredens in kerken, het theater en op tournee. Dus ik heb sinds 2000 nog nooit een loonstrook gezien. Wel geef ik nog steeds bijlessen wiskunde en rekenen aan studenten.’’

Het hele interview met Shirma lees je in Elisabeth.

Tekst: © Elisabeth (Monique Boom)

Elisabeth is een magazine dat ingaat op actuele geloofs- en levensvragen van mensen van vandaag. Het biedt op persoonlijke manier bemoediging en steun vanuit het christelijk geloof. Dat gebeurt in een gevarieerde mix met verhalen van mensen over hoe zij het geloof vertalen naar hun dagelijks leven, met informatieve achtergrondartikelen en reportages over relevante thema’s, een pastorale vragenrubriek, herkenbare columns en gedichten. Er is ook volop plaats voor schitterende natuurfotografie, kunst, humor, psychologie en duurzaam leven. Het magazine richt zich op iedereen vanaf 50 jaar. Bent u nog geen abonnee? Bekijk dan onze abonnementen en word lid!