fbpx
Home Achtergrond ‘Wat betekent de Bijbel voor jou?’

‘Wat betekent de Bijbel voor jou?’

Campagne van Jongbloed Media rond de Bijbel in Herziene Statenvertaling

door Danielle Feddes
Een opengeslagen Bijbel met rechts ernaast een gele mok en daaronder een boek en gele lichtballen daarboven

‘Wat betekent de Bijbel voor jou?’ Deze vraag staat centraal in de campagne die Jongbloed Media rond de Bijbel (in Herziene Statenvertaling) heeft gemaakt.

De Bijbel is een eeuwenoude boodschap die voor veel mensen een persoonlijke betekenis heeft. Elke lezer heeft een eigen verhaal en reden waarom hij of zij de Bijbel en een vertaling naar voorkeur leest. En juist die verhalen willen we verspreiden om mensen te inspireren en aan het denken te zetten.

Foto- en videomateriaal

Voor de campagne is er van acht mensen een portret en een video gemaakt waarin ze vertellen wat de Bijbel voor hen betekent. Hierbij is de Bijbel met de HSV gebruikt. En wie kan er nu beter over de HSV Bijbel vertellen dan de eigen lezers?

Wanneer ik de Bijbel lees wil ik begrijpen wat er staat, zodat ik het kan toepassen in mijn dagelijkse leven. Voor mijzelf is de HSV een fijne vertaling die dicht bij de grondtekst blijf, maar ook begrijpelijk is.

-Fennieke van Winkelen over de HSV Bijbel.

Over de HSV Bijbel

De Herziene Statenvertaling (HSV) is een bijbelvertaling die gebaseerd is op de originele Statenvertaling (SV) uit 1637. De HSV is in 2010 gemaakt om de betrouwbaarheid van de bijbeltekst te behouden en de verstaanbaarheid van de SV te vergroten.

De Bijbel ligt altijd open bij ons op tafel. Het levert vaak mooie gesprekken op.

-Jan en Diny van Leeuwen

Er zijn verschillende varianten van de HSV Bijbel: met of zonder Psalmen, de Mannenbijbel, Jongerenbijbel, Studiebijbel, Zij Lachtbijbel en nog veel meer. Zo is er altijd een HSV Bijbel die bij iemand past. Het gehele assortiment HSV Bijbels is te bekijken op de website van Jongbloed Media of bij de lokale boekhandel.

Tekst: Jongbloed Media

Beeld: Aaron Burden, Unsplash

Elisabeth is een blad dat verhalen vertelt. Het magazine richt zich zowel op particulieren als op kerken en verenigingen. De Elisabeth is een tijdschrift dat al heel lang kerken aan elkaar verbindt. We delen verhalen uit allerlei hoeken en gaten van Nederland. We richten ons niet op één kerk, maar op een brede range aan geloofsgroepen.  Elisabeth gaat in op actuele geloofs- en levensvragen van mensen van vandaag. Wil je kennismaken? Kijk hier welk abonnement bij je past.

 

 

 

 

 

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved