Home Thema'sGeloven Het zal je maar gebeuren

Het zal je maar gebeuren

door Daniëlle Heerens

De HEERE nu zei tegen Abram: Gaat u uit uw land, uit uw familiekring en uit het huis van uw vader, naar het land dat Ik u wijzen zal. Ik zal u tot een groot volk maken, u zegenen en uw naam groot maken; en u zult tot een zegen zijn. Ik zal zegenen wie u zegenen, en wie u vervloekt, zal Ik vervloeken; en in u zullen alle geslachten van de aardbodem gezegend worden.
Genesis 12:1-3

Het zal je maar gebeuren dat God op een dag tegen je zegt dat je met Hem op reis moet gaan naar een land dat je niet kent. Wat ingrijpend! Elke kring die Abram zekerheid en veiligheid geeft moet hij achterlaten: allereerst zijn land, vervolgens zijn stamverband, tot slot zelfs zijn eigen familie. De aartsvader moet elke comfortzone die hij heeft laten voor wat die is.

Waarom? Omdat God zijn zekerheid en veiligheid wil worden. De God Die zegent zal Abrams comfortzone zijn. Zo krijgt zijn leven een onverwachte wending en een nieuwe horizon.

Gods plan met deze aartsvader is uniek. Zoals Abram (later ‘Abraham’) is er maar één. De HEERE sluit met hem een uniek verbond en geeft hem unieke beloften. Hij zal een nieuw land bewonen, tot een groot volk uitgroeien, een grote naam krijgen, gezegend worden en tot een zegen zijn voor alle geslachten op aarde.

Omdat Gods Zoon uit (het volk van) Abram geboren is zijn al Gods kinderen hierdoor gezegend! Maar: God heeft ook een plan met uw leven. Hij roept ook u om met Hem op reis te gaan. Stap uit uw comfortzone. Laat uw zekerheden achter. Leg uw leven in Gods hand.

Als u Zijn roeping opvolgt en Zijn plan in stapt mag u weten: ik word gezegend en zal tot een zegen zijn. Nee, u bent niet Abram. Maar God gaat zeker ook met u Zijn weg!

Tekst: © Erewoord (Lieuwejan van Dalen)

Deze overdenking komt uit het dagboek Erewoord. Dit Bijbelse dagboek gaat over Gods beloften en het belang om je daaraan vast te houden. Want In Zijn beloften zit troost, kracht en hoop. Omdat de Bijbel een boek vol beloften is, kunnen christenen elke dag weer geïnspireerd worden door de blijde boodschap. Bekende en minder bekende beloften worden in dit dagboek uitgelegd; in welke situatie werden zij voor het eerst opgeschreven of uitgesproken? Daarna volgt bij elke belofte een praktische toepassing voor je leven hier en nu.

Reageren

* Door dit formulier te gebruiken, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.