fbpx
Home Geen categorie Presentator Kefah Allush: ‘God is voor mij daar waar Hij altijd al was’

Presentator Kefah Allush: ‘God is voor mij daar waar Hij altijd al was’

door Maaike Sloetjes

Presentator Kefah Allush (50) reist jaarlijks door het Midden-Oosten om series te maken voor de Evangelische Omroep. Ook presenteerde hij afgelopen zomer met Margje Fikse de talkshow Op 1. Lange tijd merkte hij weinig van de coronacrisis, gaandeweg veranderde dat.

,,We waren in Armenië aan het filmen voor de serie Jezus van Nazareth verovert de wereld, toen in Nederland de paniek uitbrak. Mensen gingen toiletrollen hamsteren. Het had iets onwerkelijks. Net op tijd konden wij gelukkig terugvliegen. Op de dag dat de coronamaatregelen van kracht werden, landden we op Schiphol.”

Erg op mezelf
,,In het begin merkte ik weinig van de crisis. Ik woon aan de rand van een dorp. Als ik niet werk, ben ik erg op mezelf. Maar naarmate het langer duurde, sijpelde bij mij ook het besef door hoeveel effect het heeft op het dagelijks leven. Deze zomer viel ik samen met Margje in bij Op 1. Dan werk je ineens in een studio met looproutes en zonder publiek. Bovendien: ik zou weer gaan reizen om twee nieuwe series te maken. Dat gaat nu niet door.”

Elkaar vasthouden
“Er zijn mensen die het virus als een teken of straf van God zien. Ik niet. God is voor mij in deze tijd daar waar Hij altijd al was: dichtbij. Wat ik verwacht van Kerst? Om me heen zie ik gekwelde mensen die gebukt gaan onder het gemis aan aanraking. Ik hoop zo dat er met Kerst een vaccin is, zodat we elkaar tenminste weer mogen vasthouden.”

Tekst: © Elisabeth (Mariëtte Woudenberg)
Beeld:
Willem Jan de Bruin

Elisabeth is een magazine dat ingaat op actuele geloofs- en levensvragen van mensen van vandaag. Het biedt op persoonlijke manier bemoediging en steun vanuit het christelijk geloof. Dat gebeurt in een gevarieerde mix met verhalen van mensen over hoe zij het geloof vertalen naar hun dagelijks leven, met informatieve achtergrondartikelen en reportages over relevante thema’s, een pastorale vragenrubriek, herkenbare columns en gedichten. Er is ook volop plaats voor schitterende natuurfotografie, kunst, humor, psychologie en duurzaam leven. Het magazine richt zich op iedereen vanaf 50 jaar. Bent u nog geen abonnee? Bekijk dan onze abonnementen en word lid!

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved