fbpx
Home Thema'sGezondheid Liesbeth over het afgelopen coronajaar: ‘Voor mij is niets meer vanzelfsprekend’  

Liesbeth over het afgelopen coronajaar: ‘Voor mij is niets meer vanzelfsprekend’  

door Maaike Sloetjes

Voor iedereen was 2020 een bewogen jaar, waarin corona veel impact had. En dat heeft het nog steeds. Voor de een wat minder, voor de ander wat meer. Elisabeth blikt terug en laat mensen vertellen: waar was God dit jaar?

Cliënten van woonvoorziening Bartimeüs in Doorn mochten lange tijd geen familiebezoek ontvangen en konden niet naar de dagbesteding. Begeleider Liesbeth Habers (45) zag hoe ze daaronder leden.

,,Ik werk met zeven verstandelijk beperkte bewoners die slechtziend of blind zijn. Het virus was zeker in het begin voor ons als begeleiders al iets ongrijpbaars, laat staan voor hen. Ik zag zoveel verdriet. Ze misten hun dagritme, de knuffels van hun familie. Voorheen nam ik nooit mijn werk mee naar huis, maar toen wel. Wat het voor mij ook extra heftig maakte: ik zit zelf in de risicogroep vanwege een hart- en vaatziekte. Stel dat iemand ziek zou worden, wat dan? Ik schrok van de heftige beelden uit Italië. Mensen die eenzaam stierven op de intensive care. Ik ben wél moeder van twee kleine kinderen.”

Slechthorend
“In overleg met Bartimeüs heb ik toen besloten: ik verpleeg geen bewoners met corona. Sinds dit jaar is voor mij niets meer vanzelfsprekend. Meer dan ooit besef ik deze Kerst hoe rijk we zijn door de geboorte van de Here Jezus. Mijn relatie met God is verdiept. Ik ben slechthorend en kan niet liplezen van een scherm. Daardoor kon ik de online diensten van mijn kerk niet volgen. Ik miste de samenkomsten, maar naarmate alles onzekerder werd, leerde ik alles in Gods hand te leggen. Hij gaf me rust en vanuit die rust kon ik mijn bewoners troosten, zoals zij mij telkens hebben bemoedigd.”

Lees de overige verhalen in het kerstnummer van Elisabeth.

Tekst: © Elisabeth (Mariëtte Woudenberg)
Beeld: Privé

Elisabeth is een magazine dat ingaat op actuele geloofs- en levensvragen van mensen van vandaag. Het biedt op persoonlijke manier bemoediging en steun vanuit het christelijk geloof. Dat gebeurt in een gevarieerde mix met verhalen van mensen over hoe zij het geloof vertalen naar hun dagelijks leven, met informatieve achtergrondartikelen en reportages over relevante thema’s, een pastorale vragenrubriek, herkenbare columns en gedichten. Er is ook volop plaats voor schitterende natuurfotografie, kunst, humor, psychologie en duurzaam leven. Het magazine richt zich op iedereen vanaf 50 jaar. Bent u nog geen abonnee? Bekijk dan onze abonnementen en word lid!

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved