fbpx
Home Thema'sBemoediging  ‘Geen dood, geen verdriet, geen ziekte, geen pijn…’

 ‘Geen dood, geen verdriet, geen ziekte, geen pijn…’

door Maaike Sloetjes

‘Hij zal al hun tranen drogen. Niemand zal meer sterven,  en er zal geen verdriet en geen pijn meer zijn. Want alles van vroeger is verdwenen.’
Openbaring 21:4 (BGT)

Ik denk dat iedereen die bang is er soms naar verlangt: een plek waar geen angst is. Gewoon een stukje aarde waar níéts is om bang voor te zijn – geen dood, geen verdriet, geen ziekte, geen pijn – zodat je kunt leven zonder je ook maar om íéts zorgen te hoeven maken.

Je hoeft er niet bang voor te zijn dat je ernstig ziek wordt of dat er een geliefde sterft. En je hoeft geen moment in te zitten over eten, drinken of kleding … Dat zou geweldig zijn, toch? Ik zou tenminste meteen verhuizen als er ergens zo’n plekje bestond. Jammer genoeg is dat niet het geval.

Einde aan het lijden, de dood en pijn
Maar … nu bestaat zo’n plekje dan misschien niet, over niet te lange tijd zal het er wél zijn. Als Jezus terugkomt, zal de aarde vernieuwd worden en dan zal alles wat kan leiden tot angst of zorgen verdwijnen. Elk verdriet zal door God worden weggenomen. Hij zal een einde maken aan het lijden, de dood en pijn. Ja, Hij zal zelfs de angst tenietdoen. Op die nieuwe aarde zal alles honderd procent goed zijn. En het beste van alles is: als jij in God gelooft, mag je daar wonen. Voor eeuwig.

HOUD VOL als je leven is gevuld met angst en zorgen, want zo zal het niet altijd zijn. Er komt een dag dat je ervan bevrijd wordt. Voor eeuwig en altijd.

Tekst: © Houd vol (Daniëlle Heerens)
Beeld: Unsplash (Kent Pilcher)

Het leven is vol angst, zorgen en twijfels. Dat herkent vast elke vrouw, want bijna niemand ontkomt eraan. Maar hoe houd je het leven vol als je ermee te maken krijgt? Waar vind je de kracht en moed daarvoor? In de Bijbel! Want daarin staan talloze zekerheden die je kunnen helpen als je bang bent, je zorgen maakt en twijfelt. Beloften die je vertrouwen, moed en kracht geven. In het dagboek Houd vol zijn honderd bijbelteksten uitgewerkt in bemoedigende overdenkingen, beelden en quotes, die je eraan herinneren en doen ontdekken: God is groter dan je angst, zorgen en twijfels, en Hij is met je en wil je helpen. Houd vol!


Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved