fbpx
Home Column Nieuwste Elisabeth over werken óf stoppen

Nieuwste Elisabeth over werken óf stoppen

door Maaike Sloetjes

Als redactie bedenken we vaak allerlei boeiende thema’s voor de komende nummers van Elisabeth. Maar dan komt de redactievergadering en zitten we elkaar peinzend aan te kijken. Wie kunnen we bedenken die over dit thema iets interessants te zeggen heeft?

Zo was het ook met het thema van dit nummer (8). Ga je eerder stoppen met werken, om bijvoorbeeld meer voor de naaste te kunnen betekenen, óf doorwerken na je pensioen omdat je werk zo zinvol is?

De ‘afbouwer’
De ‘doorwerker’ was vrij gauw gevonden, maar nu nog de ‘afbouwer’ – en dan liefst een vrouw, voor het evenwicht. Gezocht in onze netwerken, op de socials, via bevriende organisaties. De deadline naderde. En wat dan vaker gebeurt in zo’n geval: degene die je zoekt, staat vlak voor je neus. Collega Marijke natuurlijk!

Op het moment dat ik dit schrijf, maakt Marijke nog deel uit van ons team, maar ze gaat stoppen met haar werk bij Elisabeth. En dat begrijpen we. Ze is tot het besef gekomen dat haar gezondheid en die van haar man extra aandacht verdienen. Ze wil rust in haar leven om er ook te kunnen zijn voor haar moeder en schoonmoeder die nog leven. Ze wil meer investeren in haar relatie, (klein)kinderen, haar zussen en vrienden.

Mijn schilderstalent van God
En, ook heel belangrijk, vertelde ze ons: “Ik heb van God mijn schilderstalent gekregen, daar ben ik heel dankbaar voor. Maar ik heb nog te weinig met die gave gedaan. En daarom wil ik meer schilderen en weer gaan lesgeven: andere mensen hun eigen creatieve talenten laten ontwikkelen.”

Veel verspreiders en bezorgers van de Elisabeth kennen Marijke, want zij was hun contactpersoon. Zij belde hen, informeerde hoe het ging, gaf advies. Tot haar werkzaamheden behoorde ook de promotie van het blad. ‘We moeten de Elisabeth weer zichtbaar maken’, is een gevleugelde uitspraak van haar. En dat deed ze op meer manieren dan ik kan opnoemen. En ze was vooral ook een fijne, enthousiaste en warme collega.

Pensionado
Marijke was – laten we eerlijk zijn – in het begin helemaal geen fan van het magazine. “Maar eigenlijk kende ik het blad niet.” Ze is de Elisabeth gaan lezen en er gaandeweg steeds meer van gaan houden. Namens ons team en onze vele vrijwilligers wensen we Marijke veel gezondheid en zegen in haar nieuwe leven als pensionado toe. Ze blijft wel Elisabeth-ambassadeur. Dus… toch ook een beetje een doorwerker.

Tekst: © Elisabeth (Thea Westerbeek)

Elisabeth is een magazine dat ingaat op actuele geloofs- en levensvragen van mensen van vandaag. Het biedt op persoonlijke manier bemoediging en steun vanuit het christelijk geloof. Dat gebeurt in een gevarieerde mix met verhalen van mensen over hoe zij het geloof vertalen naar hun dagelijks leven, met informatieve achtergrondartikelen en reportages over relevante thema’s, een pastorale vragenrubriek, herkenbare columns en gedichten. Er is ook volop plaats voor schitterende natuurfotografie, kunst, humor, psychologie en duurzaam leven. Het magazine richt zich op iedereen vanaf 50 jaar. Bent u nog geen abonnee? Bekijk dan onze abonnementen en word lid!

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved