fbpx
Home Geen categorie Hoe viert royaltywatcher Jeroen Snel Koningsdag?

Hoe viert royaltywatcher Jeroen Snel Koningsdag?

door Caroline de Vente
Jeroen Snel

Jeroen Snel is vanaf begin dit jaar eindredacteur van Blauw Bloed, dat in een nieuw jasje elke vrijdagmiddag te zien is op NPO1. Hoe ziet voor hem Koningsdag 2022 eruit?

„Als eindredacteur van Blauw Bloed staat die dag, net als andere jaren, weer in het teken van het Koninklijk Huis. Ik ben altijd heel de dag in touw. Vaak begint het met interviews in ochtendtalkshows en als de coronasituatie het toelaat, hoop ik dat we de route van het Oranjegezin door Maastricht mogen volgen. Ik vind het altijd een leuke dag. Iedereen in Nederland is dan koningsgezind!”

Lees ook: Adonai, mijn Koning

Waren je ouders in huize Snel vroeger Oranjefan?

„Mijn ouders waren zeker koningsgezind. Op Koninginnedag en Prinsjesdag stond de televisie altijd aan. De vlag hing uit als het mocht en er werd met respect over het koningshuis gesproken. Maar het was ook niet zo dat ze allemaal prullaria van de Oranjes hadden.”

Wat is jouw eerste herinnering aan het Koningshuis?

„De inhuldiging van koningin Beatrix. Ik was tien jaar en weet het nog goed. De waardigheid die Beatrix uitstraalde, de bijna magische woorden die zij uitsprak: ‘Zo waarlijk helpe mij God almachtig’. Het voelde als een zwaar en formeel moment, dat ik niet meer zou vergeten. Ik wist op dat moment natuurlijk niet dat ik er bij de volgende inhuldiging zelf bij zou zijn.”

Lees ook: het grapje van de dominee

In het magazine Elisabeth vertel je over je vader. Je beide ouders zijn overleden. Wat neem je van je moeder mee in je eigen leven?

„Haar opgeruimde en opgewekte karakter. Mijn vader werkte als zelfstandige in de reclamewereld en was altijd keihard aan het werk. Daarnaast deed hij ook veel in de kerk, zo was hij bijvoorbeeld ouderling. Hij was dus vaak druk. Mijn moeder zorgde daarom voor de sfeer en de gezelligheid in huis. Ik heb ook een optimistisch karakter, maar ik heb het denk ik ook makkelijker dan mijn vader. Als zzp’er moest hij zorgen dat er voldoende inkomen kwam én hij had twee kinderen om op te voeden.”

In Elisabeth Magazine (2022, editie 8) spreken we Jeroen uitgebreid over zijn geloof en carrière. Benieuwd naar zijn verhaal? Neem een abonnement

Tekst Hilde Kooij
Beeld Carla Manten (Aminda Fotografie)

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved