fbpx
Home Column Ieder mens leeft met geheimen

Ieder mens leeft met geheimen

Jezus kijkt dwars door de muren van je hart

door Danielle Feddes
Ieder mens leeft met geheimen

Ieder mens leeft met geheimen. Sommige zitten diep weggestopt in je hart. Toch is er Eén die al onze geheimen kent. Zijn naam is Jezus!

Er is een verhaal over een man die een grap wil uithalen met tien onschuldige mensen in zijn stad. Ieder van hen is van groot aanzien. Hij stuurt ze allemaal een telegram met de volgende korte tekst: ‘Vlucht, want alles is ontdekt.’ De volgende morgen zijn ze alle tien de stad uit gevlucht. Moraal van dit verhaal: íéder mens leeft kennelijk met geheimen.

Muren van je hart

Eén is er die al die geheimen kent: Jezus. Hij kijkt dwars door de muren van je hart. Soms vind ik dat beangstigend, want dan weet Hij dus ook wat, diep bij mij, vanbinnen speelt.

Bij Jezus kun je altijd terecht. Hij kent je geheimen al.

Tegelijkertijd is het kostbaar dat er Iemand is met wie ik mijn leven – tot in het diepst van mijn geheimen – kan delen. Mijn Heiland, de man die mij heel wil maken. Want dat betekent Heiland: Heelmaker. Bij wie we ons eerlijk mogen uitspreken. Heel wat mensen leven met geheimen, die ze zelfs met hun eigen partner liever niet delen. Bij Jezus kun je altijd terecht. Hij kent je geheimen al, voordat je ze hebt uitgesproken. Vluchten hoeft niet langer meer!

Prachtig geheim

Maar je kunt het ook nog omdraaien. Dat Jezus zélf het geheim van ons leven is. Hij geeft een ongekende kracht, waardoor wij ons leven als christen kunnen leven. De verborgen kracht, waardoor wij ook onze naaste weer met open vizier tegemoet kunnen treden. Wie op dat prachtige geheim (Jezus dus!) aangesloten is, zal ontdekken dat je er letterlijk een ander mens van wordt. Dat er weer licht komt in de duisternis. Want:

Je bent een kind van het licht
als je gelooft
in ’t geheim:
dat je eerst zelf
op hét Licht
aangesloten moet zijn.

Tekst: Hans van Ark, PKN-predikant in Vorchten

Beeld: Jon Flobrant, unsplash

Lees ook: Leven met een geheim

Deze column komt uit Elisabeth No 5-2023. Wil je graag elke veertien dagen zelf de Elisabeth ontvangen? Kijk dan hier welk abonnement bij jou past. Twee keer per maand prachtige interviews, ontroerende verhalen en geloofsopbouwende bijbelstudies en nog veel meer! Wil je eerst graag een proefnummer inzien? Download dan hier het gratis inkijkexemplaar!

Wist je dat we ook te vinden zijn op Facebook? Bekijk hier onze Facebook-pagina van Elisabeth Magazine.  En we hebben ook een  boekenclub op Facebook: Elisabeth Leest.

 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved