fbpx
Home Interview Leven met een geheim

Leven met een geheim

‘Breek het open!’

door Danielle Feddes
Leven met een geheim

Rudy Reijersen van Buuren leefde dertig jaar lang met een geheim. Op haar vijftiende werd ze misbruikt door de vader van haar oppaskinderen. Thuis durfde ze niets te zeggen over die eerste speelse klap op haar billen en de ongepaste aanrakingen die later volgden. Toen ze uiteindelijk werd verkracht, was er voor haar gevoel helemaal geen weg meer terug. 

Het voelde vanaf het begin niet goed. Rudy: ,,Mijn levensles uit dit proces is dat wat niet goed voelt, niet goed ís. Ik ben me dat nu heel bewust en draag dat ook uit in mijn werk als leidinggevende. Het is zo belangrijk iets meteen te melden. En anders de tweede of de derde keer. Maar breek het open. Hoe erg je je ook schaamt. Voorkom dat je gaat leven met een geheim, want dat is verschrikkelijk.”

Iets wat niet goed voelt, ís niet goed

Als je nog zo jong bent als zij destijds was, overzie je bepaalde gevolgen niet, en daarom zweeg Rudy. ,,Maar met de kennis van nu denk ik: wat zou er eigenlijk gebeurd zijn als ik het had verteld?”

Tekst: Jeanet van der Linden

Beeld: Marjan van der Meer – Pure Fotografie

Rudy Reijersen van Buuren – Gorter werkte dertig jaar in het onderwijs en heeft nu een leidinggevende functie bij het Leger des Heils. Over de gebeurtenissen uit haar jeugd en de gevolgen daarvan schreef ze onder het pseudoniem Maria Bakuwel een boek: Gereformeerd geheim. Eind 2022 kwam haar tweede boek uit: Koffer vol verhalen.

Lees het hele verhaal in Elisabeth Magazine No 5- maart 2023.

Wil je graag elke veertien dagen zelf de Elisabeth ontvangen? Kijk dan hier welk abonnement bij jou past. Twee keer per maand prachtige interviews, ontroerende verhalen en geloofsopbouwende bijbelstudies. En nog veel meer!

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved