fbpx
Home Column HOERA, kilo’s kwijt

HOERA, kilo’s kwijt

door Maaike Sloetjes

Ik ben ervanaf! Eindelijk ben ik ze kwijt! Heel veel overtollige kilo’s. Het was een lange weg voordat ik zover was. Het heeft ook erg lang geduurd om ze kwijt te raken. Ik durf bijna geen getal te noemen. Ik schaam me er zelfs een beetje voor. Want hoe heb ik het zo ver kunnen laten komen? Maar goed, maakt niet uit. Het is nu een feit: ik ben heel veel kilo’s… rommel kwijt.

Nu ik mezelf er eindelijk toe heb gezet, ben ik erg opgelucht dat ik het heb gedaan, de zolder opruimen. Elke dag loop ik even naar boven om te kijken hoe hij eruitziet. En dan voel ik me voldaan. Het geeft zo veel ruimte als je een keer flink opruimt. We hebben een ontzettende grote zolder en daar kunnen we veel mee doen. Mijn man wilde er dan ook graag gaan klussen. Maar dat was totaal onmogelijk. Ik bewaarde te veel spullen; ik ben zo’n wie-weet-kan-ik-het-ooit-nog-gebruiken-voor-school-type. Alleen komt het daar nooit van, want op mijn werk hebben we genoeg spullen, daar staat de zolder ook al vol.

Opruimsessie
Ik doe zo’n opruimsessie maar eens in de zoveel tijd. Vaak zie ik ertegen op, want het kost tijd en energie, vooral omdat ik, zoals al gezegd, behoorlijk wat rommel kan verzamelen. In mijn hoofd is dat anders. Daar probeer ik wel opgeruimd te zijn. Ik bedoel, als mijn hoofd vol zit – met een probleem, zorgen, een leugen – probeer ik dat aan te pakken. Niet dat dat altijd goed gaat. Soms gaat het te snel. Bijvoorbeeld als er een communicatieprobleem met familie is. Voordat ik er erg in heb, zit ik dan te appen om het te bespreken. Het is beter om er eerst even van een afstandje naar te kijken, of raad te vragen aan iemand. Gelukkig komt verstand met de jaren (zeggen ze tenminste) en leer ik van de fouten die ik gemaakt heb.

Hij wil je helpen
Maar wat nou als er zo veel ‘rommel’ op te ruimen is in je leven en je dat niet kunt verhelpen met een snelle actie? Wat moet je dan doen? Naast dat je altijd professionele hulp in kunt schakelen (wat zeker goed is om te doen!) kan het heel waardevol zijn om christen te zijn. Dat heb ik zelf ervaren. Want het geloof geeft je de zekerheid dat je niet alleen door het ‘opruimproces’ hoeft te gaan. Dat God bij je is. Dat Hij je dat ook wil laten merken. Dat Hij je wil helpen.

In de Bijbel staat: Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u. (1 Petrus 5:7) Oftewel: geef al je zorgen en problemen over aan God, want Hij houdt van je en zorgt voor je. Ik snap best dat dit laatste stukje moeilijk te begrijpen is voor niet-christenen. Dat het zweverig klinkt of misschien zelfs als abracadabra. Maar als je het door alle troep in je leven niet meer ziet zitten en het je heel veel tijd en energie kost om de boel op te ruimen, dan is het echt de moeite waard om te proberen je zorgen en ‘troep’ aan God te geven!

Inmiddels is mijn zolder opgeruimd. Ik denk dat ik daarom binnenkort ook weer de tijd neem om mijn binnenkamer onder de loep te nemen…

Maaike en Arilah zijn getrouwd en allebei moeder van een dochter en zoon. Beiden staan al jaren met plezier voor de klas en genieten ervan om kinderen te zien groeien. Hun hart gaat uit naar kinderen en gezinnen, en ze verlangen ernaar hen te helpen om in verbinding te staan met elkaar en met God. Dat doen ze o.a. door iedere week een blog te schrijven voor hun eigen blog, Kies-Connect, en hier workshops over te geven. Hun motto is: alles wat je aandacht geeft, groeit!

Tekst: © Sestra.nl (Maaike en Arilah)

Sestra wil vrouwen inspireren en ondersteunen in het verbinden van hun geloof met het dagelijks leven. Dit doen wij in onze boeken en magazines, via de blogs en binnenkamers op onze website en door mooie quotes op onze social media.

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved