fbpx
Home Thema'sLeven Het beste in jou: goed, zoals we geschapen zijn

Het beste in jou: goed, zoals we geschapen zijn

Elisabeth Recenseert

door Caroline de Vente
Het beste in jou

In ‘Elisabeth recenseert’ lezen én beoordelen lezers nieuwe titels. Ditmaal: Het beste in jou van Tineke Tuinder-Kroese.

Over ‘Het beste in jou’

Jij bent uniek geschapen en God wil jou graag gebruiken zoals je bent, inclusief je afkomst, je omstandigheden, je mogelijkheden en beperkingen. Als je Hem daarvoor de ruimte geeft, vindt er een proces van heiliging plaats, van verandering en vernieuwing. Tineke Tuinder neemt je mee op ontdekkingstocht door de Bijbel om je te laten zien hoe God met gewone mensen aan de slag gaat. Hoe Hij alles en iedereen in hun leven gebruikt, niet om van hen andere, betere mensen te maken, maar om het beste uit henzelf te halen en van focus te veranderen. Het beste dat Hij al voor hun geboorte in hun DNA had verweven. Zodat ze steeds meer worden zoals ze bedoeld zijn – geheiligd en bruikbaar voor Hem.

Even voorstellen: onze recensenten

Annemieke: “Ik ben 52 jaar en gelukkig getrouwd. Naast mijn werk thuis werk ik met veel liefde en zorg parttime in ons plaatselijke verpleeghuis. Daarnaast zit ik in het bestuur van de zangvereniging en ben ik vrijwilliger coördinator bij onze kerk. Natuurlijk heb ik nog een aantal hobby’s: fietsen, tuinieren, handwerken en veel lezen. Genoeg te doen! En nu mag ik ook nog gaan recenseren voor Elisabeth, een nieuwe uitdaging waar ik met plezier naar uitkijk.”

Sandra: “Ik ben een vrouw van 47 jaar, getrouwd en heb drie katten. Ik werk parttime en ben actief lid van de Doopsgezinde Gemeente, waar ik ook in de diaconie actief ben. Ik lees graag en houd tevens van schrijven en van wandelen in de natuur.”

Wat is je eerste indruk van het boek?

Annemieke: “Het ziet er vrolijk uit met een gouden randje.”
Sandra: “Een beetje saai.”

Wat vind je van de verhaallijn?

Sandra: “Een reis door de Bijbel waarin God laat zien hoe hij met mensen en met jou aan de slag gaat.”
Annemieke: “De hoofdstukken zijn ook apart te lezen.”

Wat is je verwachting van het boek en maakt het je verwachtingen waar?

Sandra: “Mijn verwachting is dat het boek mij inzichten zal geven in het dagelijks leven en de worstelingen en je een houvast geeft om verder te gaan. Het boek blijkt niet wat ik verwachtte. Ik vind de teksten met uitleg van de Bijbel soms een beetje te langdradig en mis eigenlijk de tips om de Bijbel op je eigen leven toe te passen.”

Annemieke: “Dat God het beste in ons naar boven/uit ons wil halen. In het boek komt telkens heel duidelijk naar voren dat we allemaal uniek geschapen zijn, ieder met onze eigen gaven en talenten. Blijf vooral jezelf. Dit sprak me zó aan. Vaak willen we anders zijn; maar we zijn goed zoals God ons heeft gemaakt.”

Wat valt je inhoudelijk op aan Het beste in jou?

Annemieke: “Het boek is heel bijbelgetrouw, je kijkt dieper naar verschillende personen uit de Bijbel, heel leerzaam. Veel herkenning in ons eigen leven.”

Sandra: “In het begin is het boek voor mij nog wel te lezen, maar hoe verder ik in het boek komt hoe langdradiger ik het eigenlijk vind worden.”

Typeer het boek in drie woorden:

Annemieke: “Uniek, beschikbaar, heiliging.”

Wat spreekt je aan in het boek?

Sandra: “Het spreekt mij erg aan dat het boek iets dieper probeert in te gaan op de teksten uit de Bijbel in je eigen leven en die samen te laten komen.”

Annemieke: “Wees trouw in het kleine, wat een prachtige uitspraak. Wij denken vaak dat wat we voor God doen groot moet zijn, maar dat is helemaal niet zo. Mensen letten op onze buitenkant, God op onze binnenkant. Echt geweldig wat voor goeds God met ons voor heeft. Hij wil een zuiver hart en een schoon geweten in ons bewerkstelligen!”

Wat spreekt je minder aan?

Annemieke: “Geen opmerking te bedenken!”
Sandra: “De lange stukken tekst uit de Bijbel. Dat had van mij iets korter mogen zijn.”

Wat vind je van de leesbaarheid?

Sandra: “Goed te lezen.”
Annemieke: “Boeiend en duidelijk.”

Heb je tot slot nog toevoegingen?

Sandra: “Ik had het fijn gevonden als de schrijfster ook vermeld had waar de teksten ongeveer te vinden zijn in de Bijbel zodat je het ware verhaal ook nog zelf erbij zou kunnen nemen.”

Annemieke: “Een waardevol boek om te lezen!”

Het beste in jou, Tineke Tuinder-Kroese (Sestra, mei 2021)
Paperback | 9789492831903 | 1e druk | 160 pagina’s | €15,99 | Bestel Het beste in jou

Tip: Word ook lid van Elisabeth Leest, onze online boekenclub. 

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved