fbpx
Home Gedicht Gedicht overlijden broer

Gedicht overlijden broer

door Caroline de Vente
Gedicht overlijden broer

Het overlijden van een broer of zus is een ingrijpende gebeurtenis. Je kunt achterblijven met een gevoel van leegte. Tussen de boeken in de boekhandel over rouwverwerking is er nauwelijks een te vinden die gaat over rouw na het overlijden van een broer of zus. Wat het betekent om een broer of zus te verliezen? Ted van Lieshout schreef onderstaand gedicht over het overlijden van zijn broer.

Gedicht

Mijn broer is dood. Ik ben verbaasd, het
kan niet kloppen, want ik zie dat ik nog leef.

Wij zijn van meet af aan altijd bij elkaar geweest
en waren dan ook zo ongeveer precies gelijk.

Hoe kan het dan dat ik zomaar in mijn eentje overblijf?
Alsof iemand in het wilde weg gekozen heeft,

niet opgelet heeft wie van ons het was.
Hoe dichterbij kan nog de dood?

Ted van Lieshout

Lees ook het interview met schrijfster Anja de Jong: ‘Toen mijn broer stierf, spraken we daar niet over’

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved