fbpx
Home Column Elisabeth bestaat 90 jaar

Elisabeth bestaat 90 jaar

door Maaike Sloetjes

Het is feest! We vieren met het jubileumnummer het negentigjarig bestaan van de Elisabeth(bode), maar met een dubbel gevoel. Het jaar begon prachtig met de restyling: Elisabeth kreeg een mooie, nieuwe look. Er waren ook plannen om onze lezers te verrassen met een aantal feestelijke evenementen. Maar corona kwam ertussen, en greep diep in de samenleving in.

Toch is het feest, al voelt het vreemd. Want miljoenen mensen werden negen decennia lang via de verhalen in de Elisabeth(bode) bemoedigd. Ze lazen over Gods trouw, de bevrijdende woorden en daden van Jezus Christus en de kracht die de heilige Geest geeft.

‘Lang en gelukkig’ is het thema van dit feestnummer. Daaruit spreekt een dankbaar terugkijken: gelukkig bestaat de Elisabeth al zó lang! Maar het is tegelijk een wens, een gebed, dat ‘zij leefde nog lang en gelukkig’ voor de lezers mag gelden, maar ook werkelijkheid mag worden voor ons blad! Het is ons verlangen dat vele lezers samen die wens zullen vervullen.

Mooiste cadeau
Hoe dat kan, zal ik uitleggen. Een jarige krijgt meestal cadeaus. Het mooiste cadeau dat lezers ons kunnen geven? Maak iemand anders abonnee! Tenslotte is de Elisabeth een blad dat mensen bemoedigt, een magazine met waardevolle verhalen. Mooi toch als je daar iemand mee kunt verrassen.

Of, als je de Elisabeth meeleest: neem zelf een abonnement. Als de Elisabeth je lief is en als je er nog ‘lang en gelukkig’ van wilt genieten, is dit nu je kans. We geven een aantrekkelijke instapkorting en geschenken ter aanmoediging, zie pagina 34. Nu genoeg daarover. Wij danken onze honderden vrijwilligers die ons blad al die jaren verspreiden. En ook de vele medewerkers die aan Elisabeth verbonden waren en zijn. En bovenal God, die Elisabeth gelukkig al zo lang heeft gezegend!

Laat je trakteren op dit extra mooie nummer, waarin allerlei mensen met de naam Elisabeth centraal staan, met ‘geluksmomenten’, met het verhaal over de Elisabeth-geschiedenis, foto’s uit het verleden, favoriete gedichten, feestelijke gerechten en… nog veel meer. De redactie wenst alle Elisabeth-lezers Gods zegen en een gezond, lang en gelukkig leven toe.

Tekst: © Elisabeth (Thea Westerbeek)

Elisabeth is een magazine dat ingaat op actuele geloofs- en levensvragen van mensen van vandaag. Het biedt op persoonlijke manier bemoediging en steun vanuit het christelijk geloof. Dat gebeurt in een gevarieerde mix met verhalen van mensen over hoe zij het geloof vertalen naar hun dagelijks leven, met informatieve achtergrondartikelen en reportages over relevante thema’s, een pastorale vragenrubriek, herkenbare columns en gedichten. Er is ook volop plaats voor schitterende natuurfotografie, kunst, humor, psychologie en duurzaam leven. Het magazine richt zich op iedereen vanaf 50 jaar. Bent u nog geen abonnee? Bekijk dan onze abonnementen en word lid!

Copyright © Royal Jongbloed All Rights Reserved